Otthon

2011.05.24. 09:29

Felmérik az otthonokat

Megyei körkép - Mindegy, hogy kertes házban, panelban vagy műemlékvédelem alatt álló épületben élünk, most ingyenesen nyílik lehetőségünk felmérni lakóépületünk jelenlegi adottságait. A Csalán egyesületnél és partnerszervezeteinél negyven család jelentkezhet ökoauditálásra.

Németh F. Bernadett

A Fékezzük a klímaváltozást! program keretében négy környezeti tanácsadó iroda (a veszprémi Csalán egyesület, a székesfehérvári Gaja Környezetvédő Egyesület, a Nők a Balatonért Egyesület és az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület) kínálja fel a számukra ingyenes szolgáltatását 10-10 vállalkozó szellemű családnak, melyek háztartásaikkal részt vehetnek a most kidolgozandó Ökoaudit program tesztelésében.
 
- Az ökoauditálás kapcsán a hozzánk jelentkező családok életterének, életvitelének környezetvédelmi célú felméréséről van szó. Megmérjük háztartásuk, életmódjuk környezetre gyakorolt hatását, mely során figyelembe vesszük a családtagok életmódját is. Az állapotjelentés kiterjed az ingatlan szerkezeti elemeire, háztartási eszközeire, lakberendezési tárgyaira, egyben megmutatja az életvitelből adódó közvetlen és közvetett környezetterheléseket is - mondta Szalay Tímea, a Csalán egyesület elnöke.

 


 
- A programra jelentkezőket jelentkezésük sorrendjében regisztráljuk. A tesztelésben részt vevő leggyorsabb 10-10 háztartás meglepetés, otthonuk zöldítését segítő ajándékban részesül, és hozzásegítjük őket energiafogyasztással járó veszteségeik, illetve rezsiköltségeik csökkentéséhez - tájékoztatott Ledzényi András, az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület munkatársa.
 
A projektben az év végéig további szolgáltatások térítésmentes igénybevételére is van lehetőség. Így vállalnak hőkamerázást, illetve biztosítanak bárkinek szigetelőgépet, a  komposztáláshoz aprítógépet, valamint vízminőséget vizsgáló műszert is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!