Otthon

2016.04.04. 11:46

Fessük ki mi a szobát!

A tavaszi festésekre legalkalmasabb időszak az április, május, amikor a folyamatos szellőztetés mellett jól szárad a fal, gyorsabb a munka.

Tóth B. Zsuzsa

Podmaniczki Attila szobafestő-mázoló szerint a bátrabbak és ügyesebbek maguk is nekivághatnak, nem nagy dolog kifesteni egy szobát. Először is össze kell írni, hogy mire lesz szükségünk. A szükséges festékmennyiség kiszámításához mérjük le a festendő fal szélességét és magasságát. Szorozzuk össze a két mennyiséget, és megkapjuk a fal felületének méretét négyzetméterben. Ezt végezzük el mindegyik falra, és adjuk össze a kapott értékeket, hogy megkapjuk a festendő szoba falfelületeinek méretét. Ha az ajtó és ablak méretét levonjuk, a kapott szám adja a ténylegesen festendő felületünk méretét. Ezután nézzük meg alaposan az általunk kiválasztott festék kiadósságát és javasolt rétegszámát a dobozokon. Ma már választhatunk egyrétegű, minőségi magyar termékek közül is, illetve vegyük figyelembe a falfelületünk állapotát. Szerezzünk be mintát a festékboltban a kiválasztott színből. Ne vegyünk túl olcsó festéket, inkább az ár-érték alapján döntsünk. Olvassuk el a festékesdobozon feltüntetett használati utasítást. Csak akkor álljunk neki festés miatt felforgatni az egész lakást, ha muszáj, hiszen létezik csepegésmentes falfesték is. Ha nem ilyet vásárolunk, szerezzünk be védőfóliát is az ajtótokokat, ablakokat védő ragasztószalag mellé. Legyen otthon mindig elég festékanyag, ha lehet, válasszuk a minőségi magyar festéket. Ne szennyezzük a környezetünket, ne öntsük a lefolyóba a maradék festéket, inkább vigyük a hulladékudvarba!

Címkék#festés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!