Otthon

2011.01.03. 14:38

Háromkirályok elviszik a karácsonyfát

Megyei körkép - Két nap múlva Vízkereszt, vagy ha úgy tetszik, Háromkirályok, akik elviszik a karácsonyfát. A valóság persze nem ilyen egyszerű.

Németh F. Bernadett

A megkopasztott karácsonyi kelléktől ugyanis legtöbb helyen bonyolult megszabadulni. A sokadik emeletről általában kihajigálják az ablakon, amivel nem csak az adott lakás asszonyának, de a szomszédoknak is szereznek némi bosszúságot. A tűlevektől pedig szinte lehetetlen végleg megválni, ezekre még nyáron rá fogunk bukkanni a lakás egy-egy pontján.
 
Mielőtt a karácsonyfát az utcára tennénk, nézzünk utána, hogy a hulladékbegyűjtő cég miként rendelkezik erről. Nincs is januárban szánalmasabb látvány a kukák mellett és a parkban, közterületen heverő, díszeitől megfosztott fenyőfánál.
 
Veszprémben már a múlt héten is raktak ki karácsonyfát, mondta érdeklődésünkre Gősi Zoltán, a Veszpérmi Közüzemi Szolgáltató Zrt. hulladékgazdálkodási üzemének vezetője. A szolgáltató számít rá, hogy a héten még több fenyőfát tesznek ki a lakók. A szeméttárolók mellé helyezett fákat akkor kezdik begyűjteni, ha megnő a számuk. Külön járattal szedik össze őket, majd Jákófára szállítják, ahol energetikai célra használják fel őket.
 
A Probio Zrt. is a megszokott módon, a máskor szokásos szállítási időpontokon viszi el a kitett fenyőfákat is, tudtuk meg a cégnél. A fenyőt a Probio szolgáltatási területein is a szemétgyűjtők mellé kell helyezni, azokat ingyen szállítják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!