Otthon

2017.07.31. 13:05

Hódít a modern minta, és divatos most a tölgyszín

PÁPA - A modern otthonok kedvelt kiegészítői a letisztult, egyszerű mintázatú szőnyegek, a vízálló padlók pedig remek megoldást jelenthetnek a fürdőszobákban és a konyhákban - hangsúlyozta Pap Zoltán, az egyik pápai, szőnyegekkel és padlókkal foglalkozó áruház vezetője.

Polgár Bettina

Pap Zoltán kiemelte, manapság a laminált padlókat tekintve leginkább a hajópadló mintázatúak keresettek, emellett a tölgyszín különösen népszerű az utóbbi években. - A színek esetében érdemes leszögezni, hogy a választást nagymértékben befolyásolja az adott helyiség enteriőrvilága, azaz a belső tér és annak berendezései. Ebből adódóan meglehetősen széles skálán mozognak a különféle árnyalatok a világos juhartól kezdve egészen a szürkés színvilágig - fejtette ki. A szakember rámutatott, a laminált padló térhódításának következtében a padlószőnyegek iránti érdeklődés érezhetően visszaszorult.

- A padlószőnyegek leggyakrabban azokban a szobákban kapnak helyet, ahol inkább a komfortérzet és a kényelem helyeződik előtérbe a praktikummal szemben - magyarázta. Pap Zoltán hozzáfűzte, jellemzően az egyszínű vagy szolid mintázatú padlószőnyegek fogynak. Mint mondta, a szőnyegeknél esetében ugyancsak a letisztult stílusra szavaznak a legtöbben, illetve a vásárlók a modern mintázatokat keresik.

- Nagyon kedveltek a hosszúszálú, úgynevezett shaggy típusú, azaz bolyhos-gubancos szőnyegek. Emellett szívesen választják az otthonok díszeként a hullámos vagy a geometrikus vonalvezetésű fajtákat is - adott áttekintést az áruház vezetője.

 

Pap Zoltán rámutatott, a PVC-padlók javára írható, hogy gyorsan, könnyen lerakhatóak. - Ezeket általában ideiglenesen alkalmazzák az adott helyiségekben, ahol többek között fontos szempont a vásárlásnál, hogy a PVC-padló könnyen tisztán tartható - magyarázta. A szakember elmondta, a konyhák, a fürdőszobák, valamint az előszobák esetében jó választás lehet a vízálló padló, mely élethű fastruktúrájával képes megoldást nyújtani, amikor meleg hatású burkolatot szeretnénk lerakni az olyan helyiségekbe, ahol gyakran éri víz a járófelületet. Ez a hiánypótló megoldás ugyancsak kedveltnek számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!