hirdetés

2019.09.05. 12:42

Hogyan válasszunk szőnyeget a nappalinkba?

A nappali dekorálása lényegében egy soha véget nem érő feladat. Ha valamit újítanál rajta, de nagy dolgokba most nem vágnád a fejszédet, akkor kiváló választás lehet egy impozáns szőnyeg a szoba közepére.

Vidám színű nappali közepén szőnyeggel

A jól kiválasztott szőnyeg harmóniát teremt a szobában, segítségével összeérnek a színek és a stílusok a nappalidban. És hogy hogyan találd meg a megfelelő szőnyeget a nappalidba? Máris mondjuk.

Játssz a színekkel!

Ha nagyon natúr, visszafogott színű a szoba, akkor érdemes lehet megfontolni egy határozottabb színű, mondjuk bordó vagy egy erősen mintás szőnyeg megvásárlását. Viszont ha a szoba markánsabb színekkel rendelkezik, úgy egy halvány, natúr színű szőnyeg remekül ellensúlyozza azt.

Világos nappali közepén barna, hosszú szőrű szőnyeggel

A méret is lényeg

Válassz körültekintően méretet. Gondold át, hogy pontosan hol szeretnéd, hogy helyet kapjon a szőnyeg. Csak a dohányzóasztal alatt és a közvetlen környezetében, vagy szeretnél a kanapéról lelépve is pihe-puha szőnyegre huppanni?

Minőségben ne köss kompromisszumot!

Fontos a szín, a mintha és a méret, azonban ugyanilyen fontos, hogy milyen érzés lesz rálépni. Válassz minőségi szőnyeget, hogy kellemes, jóleső érzés fogjon el minden egyes alkalommal, amikor érintkezel vele!

Olvasd el az apróbetűs részt!

A szőnyeg tisztántartás szempontjából egy igen kényes, körülményesen tisztítható dekorációs elem. Nem mindegy, hogy milyen megoldásokhoz kell majd folyamodnunk, ha tisztíttatni szeretnénk. Olvasd el körültekintően az apróbetűs részt az instrukciókkal, így nem akkor ér majd meglepetés, amikor az első komolyabb foltok felett állsz tanácstalanul.

Stílus mindenkinek

Manapság már kismillió különböző stílus közül tudunk választani, így nem igazán nagy kihívás megtalálni azt, ami a mi nappalinkba tökéletesen illik majd. Összességében sokkal inkább meghatározó a színvilág és a minta, mint a stílusjegy, hiszen az újabb szőnyegeket többnyire már a semlegesebb, univerzálisabb stílus jegyében gyártják.

Vidám színű nappali közepén szőnyeggel

Mielőtt szőnyeg vásárlására adjuk fejünket, érdemes centivel körbejárni a lakást, és gondosan megmérni mindent – a dohányzóasztalt, kanapét, ülőgarnitúrát – és pontosan kiszámolni, hogy mekkora területet szeretnénk, ha lefedne. Így biztosan nem érhet kellemetlen meglepetés az új szerzeménnyel hazaérkezve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!