Egy tipikus női hálószoba része lehetne

2018.02.28. 08:00

Kellemes pasztellszínek, tükör, régi, szép konzolasztal és néhány apróság kell csupán

Egy női hálószoba romantikus hangulatát emeli a fehér vagy pasztell-színű konzolasztal, amely akár fésülködőasztal célját is szolgálhatja.

Tóth B. Zsuzsa

Kellemessé varázsolja a szoba hangulatát Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Kovács Szilveszterné Andi kreatív kézművesház-vezető szerint érdemes körülnézni a padláson, hiszen minden házban van régi, megunt, hasz-nálaton kívüli bútor, amelynek még könnyen új életet adhatunk.

- Ne dobjunk ki otthon mindent, ami régi, gondoljuk át alaposan, mi mindent tudnánk még hasznosítani, és járjunk nyitott szemmel a valóságos kincseket rejtő lomis piacokon.

Például egy kopott, régi konzolasztalt portalanítva, kicsit lecsiszolva, aztán átfestve kevés munkával, de rövid idő alatt szinte egy új bútort hozhatunk létre. Örömünket lelhetjük a saját munkánkban, és nem tömegcikkekkel lesz berendezve a lakás. Jobban érezzük magunkat, ha saját egyéniségünkre hangoljuk a környezetünket a berendezéssel.

Aki belevalóbb, talán sötétebbre festi az asztalt, egy, a klasszikusabb színeket kedvelő hölgy pedig lehet, hogy halvány pasztellszíneket választ. Ma már a hobbifestékek széles skálája áll rendelkezésre. A kisebb felújítástól, festéstől pedig nem kell félnünk, hiszen a festést nem lehet elrontani. Ha úgy gondoljuk, hogy nem ilyet szerettünk volna, legfeljebb lecsiszoljuk, újrafestjük, akár más színre. Festhetünk ecsettel, és ma már sok színben kaphatóak spray-k is, amelyek nem hagynak ecsetnyomot, gyorsan száradnak. Átfesthetjük a bútort abban az esetben is, ha megunjuk a színét. Hiszen mi magunk is változunk, és a lakás is új stílust kaphat idővel, amelyhez esetleg már nem illik a bútor régi színe. Átfesthetjük például a fehéret kékre, vagy fordítva. Aztán a felső festékréteg visszacsiszolásával régiesebbé, kopottá tehetjük, majd viasszal bedörzsölve antikolhatjuk.

Kellemessé varázsolja a szoba hangulatát Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A fésülködőasztalon jól mutat két lámpa, néhány fényképkeret, apróságokat rejtő neszesszer, egy nagy, díszes keretű tükör. Annak keretét ugyancsak beszerezhetjük az ócskapiacon, aztán magunk festhetjük le. Ahogy most divat, egyszerűen támasszuk a falnak, nem kell feltétlenül felakasztani arra – mondja Andi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!