Otthon

2011.06.28. 06:37

Kényelmes otthon lett

Veszprém - Az utcáról nézve valószínűtlenül kicsinek tűnik a ház, Laci és Erika otthona. Amikor belépünk a kapun, a kert újabb titkokat tár fel. Tulajdonosai sok ötlettel tették kényelmessé a házat és a kertet.

Horváth Éva

Amikor megvették az ingatlant, sok kicsi helyiséget találtak benne. Sarokházról lévén szó, viszonylag könnyű volt a garázsbejárat megoldása. Az épületben magától értetődőnek tűnt, ha falakat bontanak. Így a korábbi szobákból, előszobából alakult ki a nappali, étkező, konyha tágas együttese, egységes világos padlóburkoló tágítja a teret.

 

 

Mivel mindketten szeretnek főzni, tágas a konyha, egyszerre is tudnak benne dolgozni. A felső szekrények ajtaja felfelé nyílik, ezt is kényelmesnek találják. A korábbi konyha, kamra, fürdő adta a helyet a vendégvécének, a hálónak és a fürdőnek. Ötletes és praktikus megoldással szekrényt is kialakítottak, ennek ajtaja harmonikaszerűen csukódik össze, így nem foglal helyet. A helyszűke miatt a fürdőbe tolóajtón át lehet jutni, ha összehúzzák, azt hihetnénk, szekrényt rejt. Az átalakításnak köszönhetően a régi kicsi házban is tudtak öttagú családot vendégül látni.

 

 

A teraszra kilépve vendégváró kert képe fogad bennünket. A garázsból  egy kisebb helyiség ajtaja nyílik, ez a dolgozószoba: a fal mellett a polcokon elférnek az iratokat rejtő dobozok, az ügyek pedig a számítógépen elintézhetők. A garázs melletti ajtó a vendéglakrészt rejti: egy szoba és hozzá kényelmes fürdő. Ha jönnek a gyerekek, itt nyugodtan alhatnak. A teraszon nyolc-tíz ember is kényelmesen elfér. A kert sarkában asztal és padok, nemrégiben ültetett fák adják majd az árnyékot föléjük. Nem messze tőle a majdani kemence talapzata, itt készülnek majd a finom kenyerek és a tepsiben sültek. Saját igényeikhez  formálták az otthont. Már csak az angyalok segítsége kellene hozzá, hogy meg is tudják tartani.

 

 

 

 
A kert akkor lesz igazán a ház kiterjesztett része, ha életmódunk ismeretében tervezzük meg. Ha szívesen fogadunk vendégeket, több társalgóhelyet is alakítsunk ki. A tűzrakó hely sem hiányozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!