Otthon

2017.08.28. 16:30

Magunk is felújíthatjuk a régi bútorokat

Az egykor szebb napokat látott, de még jó állapotban levő bútorokat új életre kelthetjük egy kis ügyességgel.

Tóth B. Zsuzsa

Nem baj, ha kopottak vagy sérültek, saját kezűleg megmenthetjük őket az enyészettől. Feldobhatja a lakást egy felújított régi darab. Csiszoljuk fel, portalanítsuk, és alapozzuk, majd fessük le a nagyszülők padlásán talált régi, szép darabokat. Amennyiben nagyobb javítás szükséges, azt bízzuk asztalosra vagy restaurátorra, de egy kis kopással magunk is sikerrel megbirkózhatunk.

Divatosak a pasztellszínű fabútorok
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A kreatív hobbiboltokban, festéküzletekben vásároljunk speciális festéket, divatosak azok közül a pasztellszínek. Stencilsablonnal az alapszín sötétebb, vagy éppen világosabb árnyalatával könnyen festhetünk mintát is a bútorra. Ha szabálytalan szélű mintát festünk, érdekes, kopottas, antikolt lesz a hatás. Azt fokozhatjuk, ha az alapozás utáni első festékréteg sötét színű, majd a második világos. Száradás után pedig az éleknél kicsit visszacsiszoljuk a felső színt smirglivel, hogy ott az alsó látszódjon jobban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!