Otthon

2016.12.23. 20:52

Mogyoró és fodros kel

A Pantone szerint a jövő év legtrendibb színe között lesz a fodros kel-zöld és a mogyoróbarna.

Tóth B. Zsuzsa

Ahogy az így év vége körül lenni szokott, a Pantone idén is megjelentette azt a tíz színt, ami várhatóan világszerte dominálni fog a következő esztendő lakberendezési és divat trendjében. Ami a színeket illeti, a legnépszerűbb tíz között lesz a fenti kettő mellett a kankalin sárga, a cickafark , a spenótzöld, a halvány rózsaszín, a kékek közül a felhőkék, a lápiszkék, a niagara kék, továbbá a mattpiros. Tény, hogy a Pantone jóslatai általában megállják a helyüket, az általuk megjósolt színeket láthatjuk a lakberendezési divatban és a kifutókon egyaránt. Tavaly ilyenkor erre az évre a két legtrendibb színnek a rózsakvarcot és a higgadtkéket jósolták, mindenki eldöntheti, hogy tetszett-e neki, követte-e a trendet és hogy igaz volt-e a jóslat.

A mogyorószínű falon a különféle karácsonyi dekorációk is jól mutatnak
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A Pantone színminta atlasz 1963-as bevezetése óta igen komoly népszerűségnek örvend a designerek, nyomdaipari szakemberek, lakberendezők, ruhatervezők körében, akik kicsit is foglalkoznak a színekkel munkájuk során.

A jövő évben úgy tűnik, a lista határozottan diszkrét, ugyanis számos matt szín szerepel rajta, mint például a mogyoró, de azért feltűnik egy-egy alapszín is, mint a a kankalinsárga.

Nagy valószínűséggel találkozunk is majd velük, de ha választanunk kell, gondoljuk át, mi mihez illik, mi passzol az egyéniségünkhöz és a lakberendezés terén a környezethez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!