látványos virág

2020.11.22. 07:00

Most nyílik a karácsonyi kaktusz

A karácsonyi kaktusz nevelése egyszerű, ha néhány titokkal tisztában vagyunk. A legfontosabb, hogy hűvös helyen tartsuk és a bimbók megjelenését követően már ne mozdítsuk el a helyéről. Ha nem így teszünk, eldobja azokat.

Tóth B. Zsuzsa

A karácsonyi kaktusz olcsó és egyszerűen tartható, az év végén virágzó szobanövényünk

A csapadékos őserdőkből származó kaktusz a piros és a rózsaszín minden árnyalatában pompázik, már cirmos szirmút is lehet kapni. Viszonylag olcsó és igénytelen, könnyen nevelhető egész évben. Mutatós virágai a hajtások csúcsain nyílnak év vége közeledtével. A karácsonyi kaktusz azért is kedvelt, mert nem tüskés, nem szúr, és kellemes színfoltja az ünnepnek.

A karácsonyi kaktusz olcsó és egyszerűen tartható, az év végén virágzó szobanövényünk

Tegyük világos helyre, ablakba, de ne tűző napra. A legjobb, ha nagyjából 15 Celsius-fokos hőmérsékleten tartjuk. A földje ne száradjon ki, de ne is öntözzük túl. Hetente egyszer kapjon tápoldatot, főként a virágzásra való felkészülés idején. Ha elvirágzott, visszavághatjuk és a hajtásokat pár napig a szabad levegőn hagyva, később sikerrel dugványozzuk. Oltva kis fácskát is nevelhetünk belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!