lakberendezés

2021.02.21. 07:00

Tavasszal gyönyörű hagymások díszíthetik a lakást

A legegyszerűbb dekoráció a lakásba természetesen a boltban vásárolt virágdísz. A tavaszi virágok széles választékával várnak bennünket a kereskedők, ha azonban nem figyelünk az üde cserepesekre, hamar elhervadnak.

Tóth B. Zsuzsa

A hagymások most díszíthetik a lakást is, de ha bent elvirágzottak, a pihenő után jövőre a kertben nyílhatnak majd Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Figyeljünk rá, hogy ne száradjon ki a talajuk, de a túl sok vizet sem szeretik. Leg­alább éjszakára tegyük hűvös helyre a cserepüket. Amikor a nárcisz, jácint elhervadt, ne vágjuk le a szárát. Inkább tegyük olyan helyre, ahol nem túl szép látványa senkit nem zavar, és várjuk meg, amíg teljesen leszárad a száruk, majd végül hagyjuk el a locsolást is. Amikor a levelek és a virágok már teljesen elnyíltak és elszáradtak, vágjuk le őket tövig egy ollóval. Azért fontos, hogy az összes levél és virág elszáradjon, mert ekkor minden tápanyag visszahúzódik a hagymába, így jövőre lesz elég tartaléka a növénynek. Ha ezt elmulasztjuk, és előbb vágjuk le a leveleket és a virágot, jövőre hiába is várjuk a virágzást, nem lesz tartaléka és elég tápanyaga a hagymának.

A hagymások most díszíthetik a lakást is, de ha bent elvirágzottak, a pihenő után jövőre a kertben nyílhatnak majd
Fotó: Shutterstock

A hagymákat cserepestül vagy újságpapírba csomagolva tegyük félre egy száraz, sötét helyre, és ősszel, szeptember közepén ültessük ki a kertbe vagy cserépbe, hogy jövő tavasszal újra virágozzanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!