Otthon

2017.09.06. 14:28

Távvezérelt ablakok az innováció jegyében (x)

Ablakcserére általában akkor szánjuk el magunkat, amikor régi ablakaink már a legalapvetőbb funkcióit sem képesek ellátni.

A leggyakrabban azt tapasztaljuk, hogy télvíz idején az ablaktok és a keretek illeszkedésénél zárt állapotban is húz a hideg, míg nyáron az átforrósodó üveg miatt válik napok alatt elviselhetetlenné szobáink hőmérséklete.

A piacvezető hazai nyílászáró forgalmazó cégek és gyártók többségénél napjainkban már kizárólag olyan szerkezetekkel találkozunk, amelyek elhasználódott ablakainknál nagyságrendekkel jobb komfortérzetet biztosítanak, ráadásul könnyen és hosszú távon is megbízhatóan funkcionálnak.

Néhány tipp ablakvásárlás előtt

Otthonunk nyílászáróinak cseréje előtt érdemes néhány szempontot alaposan megfontolni. Legyen szó szimpla, vagy tetőtéri ablakokról, a rendelkezésünkre álló kínálat feltérképezésekor ne ragadjunk le az alaptípusoknál. Az ablakokra fordított többletköltség minden esetben megtérül. Jobb hőszigetelő képességgel rendelkező ablakok beszerelése után kevesebb energiaráfordítással tudjuk felfűteni a lakást.  Sokkal kifizetődőbb továbbá egy jobban hangszigetelt ablakot választania annak, aki forgalmas helyen lakik, vagy általában a legkisebb neszre is felébred álmából. A legprofesszionálisabb tetőtéri ablakok például már egyes estekben léghanggátló valamint esőzaj-csökkentő képességgel is rendelkeznek, hosszú távon kizárva ily módon a fentiekhez hasonló környezeti zajokat.

Távvezérelt ablakok a tetőtérben

Azok az ingatlantulajdonosok, akik teljes körű kényelemre vágynak, a legtöbb esetben már a távvezérelt tetőablakok mellett döntenek. Ezek a távvezérelt tetőtéri ablakok olyan innovatív konstrukciók, amelyek gyakorlatilag egyetlen gombnyomással lehetővé teszik a zárást és a nyitást. Vitathatatlan előnyük abban rejlik, hogy nemcsak előre betáplált programok szerint működnek. Lehetőség van igényre szabott beprogramozásukra is, igazodva szellőztetési, felkelési vagy éppen egyéb szokásainkhoz. A távvezérelt tetőtéri ablak nemcsak azért ideális választás, mert a nap minden időszakában friss levegőt és kellemes beltéri klímát biztosít. Érintőképernyős vezérlőik segítségével könnyen és gyorsan elérhetők, irányíthatók. Az előre betáplált szellőztető programokon túl eső ellen is kiválóan védik lakásunk belső tereit, hiszen a hozzájuk tartozó esőérzékelők automatikusan zárják az ablakokat.

Mit tudnak a távvezérelt ablakok?

A hagyományos nyílászárók állandó nyitása és zárása általában nagyban megnehezíti az ideális belső klíma megteremtését, ráadásul állandó kontrollt feltételez a lakóktól. A távvezérelt tetőtéri ablakok előre betáplált alapprogramja naponta négy alkalommal negyed órán keresztül engedi be a friss levegőt, az erre a célra kialakított szellőzőnyílásain keresztül. Mindezt ráadásul úgy, hogy az ablak közben zárva marad. Ez a program tehát mindenekelőtt azért praktikus, mert nem kell az ablak bezárására, vagy nyitására gondolnunk elindulás előtt. Ezek a konstrukciók energiamérleg funkciójuk segítségével egész évben takarékoskodnak az energiával, ugyanis az éppen aktuális időjárási viszonyok figyelembevételével aktiválják az árnyékolókat és redőnyöket. Az automatikus árnyékolás megvédi otthonunkat a túlzott felmelegedéstől, bútorainkat a napsugarak által előidézett kifakulástól. Az ingatlan összes távvezérelt tetőtéri ablaka becsukható továbbá egyetlen gombnyomással az olyan esetekben, amikor hosszú időre hagyjuk el a házat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!