Az előírt száradási időt be kell tartani

2020.07.05. 11:00

Több dologra is érdemes figyelni, ha magunk festjük ki a lakást

Ha mi magunk szeretnénk falainknak új színt adni, érdemes betartani néhány fontos szabályt festéskor.

Tóth B. Zsuzsa

Forrás: Shutterstock

Ha csak egy-két réteg festék van a falon, arra még nyugodtan ráfesthetünk újabbat, azonban négy-öt réteg esetén ajánlott lekaparni a régi festéket. Az esetleges repedéseket és hibákat gletteljük, ezután következhet a fal csiszolása.

A festék mennyiségének meghatározásakor érdemes számításba venni, hogy egy réteg nem biztos, hogy tökéletes fedést ad, így a kapott eredményt meg kell szoroznunk a rétegek számával. A munka során először a fal szélétől és a sarokból induljunk, így haladjunk a közepe felé. Ami az eszközöket illeti, azokon nem érdemes spórolni. Egy használt ecsetben, vagy hengerben könnyen benne maradhatnak az előző festések nyomai, ezért ha korábban ezeket nem mostuk ki alaposan hígítóval, érdemesebb újat beszerezni. Bármennyire is szeretnénk gyorsan végezni, az újabb rétegek felvitele előtt szigorúan tartsuk be a festék dobozán írt száradási időt. Ha túl korán visszük fel az újabb adat színt, a felső réteg könnyen lepereghet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!