hirdetés

2021.04.14. 16:49

Tradicionális építőanyagunk a tégla

Évezredek óta bizonyít a legismertebb építőanyag, a tégla. Ha emellett döntöttünk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy jól választottunk. Az okostégla viszont a téglánál is jobb választás. De miért okosabb a téglánál?

2021. január 1. után Magyarországon csak a szinte nulla energiaigényű épületek kaphatják meg a használatbavételi engedélyt. A tégla a legismertebb falazóanyag, a levegő pedig tökéletes hőszigetelő. De mit csinál az okostégla ezzel a levegővel a tégla belsejében?

Minél több levegőréteg van egy szerkezetben, valamint a hőnek minél nagyobb utat kell megtenni a tégla zegzugain keresztül, annál jobb a hőszigetelő képessége.

Az okostéglák különleges üregszerkezetében sokkal nagyobb utat kell megtennie a levegőnek, mint a hagyományos téglákéban. Így jobban tartja a meleget, és nehezebben hűl ki a ház. Ez jó, mert nincs szükség utólagos szigetelésre, és a végeredmény is jóval ellenállóbb lesz.

Sokan a tégla választáskor nem mérlegelnek, a legolcsóbbnak tűnő megoldást választják. Pedig érdemes most nem a legkedvezőbb tégla árak alapján dönteni. A falszerkezet hőszigetelő képességének legalább felét a tégla adja, a nem megfelelő rendszer miatt pedig a fűtési energia közel egyharmada távozik innen.
Ha már döntött, vagy még hezitál, minden esetben segítünk, várjuk kereskedésünkben, ahol számos gyártótól (Leier, Bakonytherm, Porotherm) talál falazó téglát, és válaszfal téglát is több méretben, elérhető áron.
Lang Építőanyag Kereskedés Veszprém

Kapcsolat

Cím: 8411 Veszprém-Kádárta, Győri út 1.

Tel.: +36 88 458 500

Fax: +36 88 458 501

Nyitva tartás:

H – P: 7:00-16:00 óráig

Szo: 7:00-12:00 óráig

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!