Otthon

2016.12.19. 12:31

Trendi karácsonyfák: ezüst, arany és vintázs

Veszprém- Ábel Enikő, a város egyik lakberendezési galéria és kávéházának egyik tulajdonosa szerint az idei trendi karácsonyfák leginkább ezüstben, aranyban csillognak, vagy vintage stílusú díszben pompáznak. Egyre keresettebbek már a műfenyők.

Tóth B. Zsuzsa

- Az idei karácsonyfa trend nem változott látványosan tavaly óta. A korábban vásárolt, a karácsony legfelkapottabb színeit tükröző piros, fehér, arany, ezüst díszeket nyugodtan elővehetjük ebben az évben. Idén leginkább a fehér, az ezüst és az arany színű díszek, továbbá az üvegdíszek dominálnak. A klasszikus üveggömbök mellett megjelentek izgalmasabb formák, mint a balettcipő, a szív, a madár vagy maci figura. Az elmúlt években egyre nagyobb teret hódít a műfenyő, amelyből a 60-80 ezer forintba kerülő, úgynevezett 3D-s fák már szinte teljes mértékben a valódi fenyő illúzióját keltik.

Ábel Enikő szerint az idei trendi karácsonyfák leginkább ezüstben, aranyban csillognak, vagy vintage stílusú díszben pompáznak Fotó: Balogh Ákos

A fele ennyibe kerülő műfenyők gyengébb minőségűek, de ugyancsak igényes kivitelezésűek lehetnek. Némelyiket áganként szétszedve tárolhatjuk egy éven át, és akár két évtized múlva sem veszít szépségéből. A klasszikus zöld színű műfenyők mellett megjelentek a fehérek, sőt, a feketék, rózsaszínek és az ezüstösen csillogóak. Alapvetően a zöld dominál. A díszítést illetően trendi a sok díszt felvonultató fa sok sok ezüst, arany dísszel, hideg fehér fénysorral.

Fotó: Balogh Ákos

Ha a rusztikus stílus kedvelői vagyunk, divatos lesz a fánk ha ennek megfelelően díszítjük. A fehér és szürke színek gyakoriak pirossal kiegészítve. Divatosak és rusztikus környezetben mutatnak szépen a keményített csipkedíszek, harang, angyal, hópihe, gömb, illetve a csipke mintás mézeskalács díszek, sőt, ezek együtt szintén. Egyre elterjedtebbek a kézzel, például dekopázs technikával díszített gömbök. Ha van szépérzékünk és kézügyességünk, így akár a régi díszeket is felújíthatjuk, nem kell minden évben újat vásárolni. Jól illik hozzájuk a meleg fehér fényű izzósor. Az így feldíszített fák főként azokban a lakásokban mutatnak jól, ahol sok a fa és kő burkolat – tudtuk meg.

Fotó: Balogh Ákos

Meglepő lehet, de divatos a csupán égősorral, esetleg kevés natúr dísszel ékesített műfenyő, sok esetben egy régi ládára, rusztikus padra, kosárba állítva. Trendi és elegáns a fenyőt kizárólag fehér díszekkel felöltöztetni, vagy áttetsző üveg gömbökkel, jégcsap formájú dísszel dekorálni. Ezeket kombináljuk szalagokkal, melyekből masnit köthetünk. Ehhez hideg fehér fényű égősor illik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!