Otthon

2009.10.26. 16:10

Újraálmodták a régi, városi parasztházat

Ajka - Nagy álma volt a Varga családnak, hogy saját családi házba költözhessen. Egy régi parasztházat újítottak fel, s csinosítják azóta.

Nagy Terka

A költözés óta tizenhat év telt el, előtte Vargáék tizennyolc évig hatlakásos társasházban laktak. Régi álmuk volt, hogy egy saját elképzeléseik alapján kialakított családi házba költözhessenek.

- Hozzátartozóink és ismerőseink megrökönyödésére mi nem lebontásra vettük a több évtizede épült parasztházat, hanem apránként,de igényeinknek és kényelmünknek megfelelően felújítani. Minden változtatás, az udvar, a kert, a ház, a család közös elképzelései alapján történt, mivel az egész család nagyon szereti a virágokat és a természetet. A terület pedig adott volt a megvalósításhoz. A szekér és egyéb, a múltat idéző tárgyak, mint a vaseke, taliga, borona, iga beszerzési helye ma már meghatározhatatlan, mert mindenfelé nyitott szemmel járunk és ami érdeklődésünket felkelti igyekszünk megszerezni.

Valamennyi házkörüli tevékenységet, mint a fűnyírás, a metszés,a virágok gondozása a család együttes feladata és közös öröme. Az Ajka-Tósokberénden lévő lakban a háziakon kívül teknőcök, a kerti tóban pedig számtalan aranyhal él, s családtagnak számít a két hűséges eb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!