Otthon

2017.03.14. 10:27

Veszélyes a medence tisztítása? (x)

Bár még javában a télben járunk, nem árt felkészülnünk a tavaszra, a jó időre, amikor minden vágyunk az lesz, hogy végre csobbanhassunk egyet a medencénkben. Mielőtt azonban ezt megtehetnénk, át kell gondolnunk, hogy s mint fogjuk a medencét tisztán tartani.

 

Mindenki számára érthető, ha egy medence tulajdonosa ódzkodik attól, hogy kemikáliákkal tisztítsa azt a vizet, amiben ő és családja hosszabb időt fog újra és újra eltölteni. Az sem segíti a tanácstalan vásárlót, hogy az internet tele van fals féligazságokkal, a fórumokon pedig név és arc nélkül laikus emberek osztogatnak tanácsokat, érvelnek pro és kontra, hogy miért nem szabad vegyszert önteni a vízbe.

Riogatják az embereket a mellékhatásokkal, holott az is komoly kockázati tényező, ha valaki az ökotudatosság jegyében nem használ tisztítószert, vagy egyszerűen nem a megfelelőt alkalmazza.

Megnyugodhatunk, a tisztításokhoz használatos termékek bevizsgáláson esnek át, és ha betartjuk a használati útmutató lépéseit, akkor veszélytelenül használhatók. Fontos, hogy a használati útmutatót kövessük – ezek mégis vegyszerek, az ajánlottól eltérő használat nem ajánlott. Ha internetről rendelünk tisztítószert, mindig megbízható webes áruházat válasszunk, még akkor is, ha esetleg máshol néhány száz forinttal olcsóbbért is hozzá tudunk jutni a termékhez.

Amennyiben bizonytalanok vagyunk a használatot illetően, kérjük ki a szakeladó véleményét, segítségét. Írhatunk az interneten fórumokba is, de ajánlatos inkább egy hozzáértő tanácsát megfogadni, hiszen ezek a szerek nem gyerekjátékok.

Akik mindenképpen a vegyszermentes megoldásokra esküsznek, számukra jó megoldás lehet a sóbontó eljárás. Ebben az esetben egy sóbontó cellát szükséges beépíteni a szűrőrendszerbe. Ez tulajdonképpen egy öntisztító technológia, melynek során sót bont a rendszer, klórt állít elő, amit elbont és sóvá alakít vissza.  Ennek a megoldásnak a segítségével a folyamatos fertőtlenítés megoldott lesz a medencében, ráadásul teljesen természetes módon valósul ez meg. Nem csupán kisméretű medencék esetében működtethető, hanem akár nagyobb tömegek számára is nyitott uszodában is alkalmazhatni lehet.

Amennyiben a vízbe megfelelő mennyiségű sót teszünk (tíz köbméterenként ez maximum negyven kilogramm legyen), és nem többet (esetleg kevesebbet) az előírtnál, semmiféle medencekárosító hatása nem lesz, és a bőrünkkel sem fog semmi rosszat tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!