Otthon

2012.11.12. 18:54

Veszprémi étel Orbán Viktor előtt

Hévíz - Múlt pénteken a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny díjátadó ünnepségén Lévai Anikó is elismeréseket adott át, ám Orbán Viktor miniszterelnök felesége sem távozott üres kézzel Hévízről.

Péter Gyöngyi

A fürdővárosban, a Városi Sportcsarnokban nagyszabású rendezvényt tartottak múlt pénteken, amelynek keretében mintegy 120 díjat adtak át. A házigazda település, Hévíz immár második alkalommal nyerte el a fődíjat, melynek birtokosaként - Csopakkal együtt - Magyarországot képviseli a 2013. évi európai virágos városok és falvak versenyén Belgiumban.
 
Az összejövetelen részt vett Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége is, aki Magyarország miniszterelnöki különdíjaival érkezett, ám ezúttal nem csak ő ajándékozott. Az ünnepi alkalmat megragadva, illetve azt, hogy a Pannon Lapok Társasága egyik megyéjében járt, nagyszerű kötetekkel lepte meg ugyanis a Magyar Konyha című magazin szerkesztőbizottsági elnökét a PLT stratégiai ügyvezetője, Kázmér Judit. A fotókkal illusztrált tetszetős könyveket olvasóink már jól ismerhetik, olyannyira, hogy a benne szereplő írásokat is ők küldték: természetesen szakácskönyvsorozatunk példányairól és mesekönyveinkről van szó.


 
A desszertek, a hagyományos ételek, a könnyű nyári ételek, a hal- és vadételek, az ünnepi ételek, a villámgyors ételek, valamint a mentes ételek elkészítési módját tartalmazó kiadványok - vagyis a zalai, vasi, Veszprém és Fejér megyei háziasszonyok és főzni szerető férfiak receptjeit tartalmazó gyűjtemények - sokak polcán ott sorakoznak már. Ugyancsak többek vehetik kezükbe nap mint nap a két, a legifjabb korosztálynak szánt kötetünket, a Mesék könyve és A Mikulás könyve címűt is. Utóbbiakat szintén az előfizetők által beküldött mesékből szerkesztettük.
 
A szakácskönyvek leírásainak mindegyikét szakemberek teszik próbára. Azok, akik fellapozzák a kiadványokat, nemcsak a receptet beküldők nevével ismerkedhetnek meg, hiszen fotóik is szerepelnek az elkészítési módok mellett.
 Elhangzott: a négy megye olvasói és a PLT kooperációjában megjelentetett kötetekből több mint 62 ezer példányt értékesítettünk alig több mint egy év alatt, ezzel tulajdonképpen az ország egyik legnagyobb kiadójává válhatott a társaság.
 
Lévai Anikó örömmel vette az ajándékokat, mind a kezdeményezésről, mind pedig a könyvek nívójáról elismeréssel nyilatkozott és azon nyomban fellapozta valamennyit. Ki tudja? Elképzelhető, hogy ezen a héten már egy veszprémi recept alapján készült étel is a miniszterelnök elé kerül...

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!