Pápa

2013.02.21. 12:03

Jelentős támogatás a Weöres iskolának

Csaknem 70 millió forint támogatást nyert el a Weöres Sándor Általános Iskola az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programhoz benyújtott pályázatának köszönhetően.

Polgár Tibor

A részletekről Horváth Attila, a Weöres iskola igazgatója, valamint Pulay Róbertné igazgatóhelyettes számolt be a tanintézet épületében tartott sajtótájékoztatón kedden. Elhangzott, tavaly júniusban jelent meg a TÁMOP-os pályázati felhívás, amelyben az innovatív iskolák számára lehetőséget biztosítanak arra, hogy újszerű kulturális- és sporttevékenységekkel, illetve szabadidős foglalkozásokkal bővítsék a kínálatukat.

 

A projektet Horváth Attila igazgató és Pulay Róbertné igazgatóhelyettes ismertette (Fotó: Polgár Tibor)

- A pályázat adta lehetőségeken belül olyan tanórai, illetve tanórán kívüli programokat szeretnénk szervezni, amely kihasználja a város kiváló közművelődési- és sportlétesítményeit. Így a pályázati összeg a város fennhatósága alatt maradhat. Terveink között szerepel, hogy az Esterházy-kastélyban, a Kékfestő Múzeumban, a Hagyományok Hegyén, a Várkertfürdőben, vagy éppen a Lovasiskolában valósítunk meg különböző foglalkozásokat -tájékoztatott Horváth Attila. Mint mondta a pályázathoz kapcsolódóan több mint 20 különböző tevékenységi formában vehetnek majd részt az iskola diákjai - ilyen lesz például az úszás vagy a lovaglás. Pulay Róbertné kiemelte, a pályázat tartalmazza még a pedagógusok továbbképzését és jelentős eszközfejlesztések megvalósítását.

- A pályázati lehetőségre iskolánk bukkant rá. Tavaly nyáron kezdtük el a pályázat megírását, aminek szeptemberben volt a beadási határideje. Nemrég kaptuk meg a jó hírt, hogy 69.775.645 forintot nyertünk - fűzte hozzá az igazgatóhelyettes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!