Pápa

2013.02.25. 13:44

Nem ismertek a feltételek

Az adósság-konszolidációval kapcsolatos döntés tette szükségessé Pápa város képviselő-testületének rendkívüli ülését hétfőn délután.

Nagy Imre

A Magyar Államkincstár rövid határidőt szabott: a döntést kedden este hat óráig közzé kell tenni egy elektronikus felületen. Mint azt Grőber Attila, a pénzügyi bizottság szocialista elnöke elmondta, bár a polgármester által aláírandó megállapodás feltételei nem ismertek, bíznak abban, hogy ez a város számára hosszú távú előnyökkel jár, hiszen többmilliárd forintról van szó.

Dr. Áldozó Tamás polgármester válaszában kitért arra, hogy reményei szerint a konszolidációs megállapodás a város adósságállományának több mint ötven százalékát írja majd jóvá. Emellett számos érv - többek közt a SAC-programmal kapcsolatos kiadások, az állami tulajdonban lévő Esterházy-kastély önkormányzati rekonstrukciója - szól.

Végül a testület 12 igen és 1 nem szavazattal felhatalmazta a polgármestert az adósságkonszolidációval kapcsolatos megállapodás aláírására, amire napokon belül sor kerülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!