Pápa

2013.03.03. 08:06

Filmfesztivállal nyílt meg újra a pápai mozi

Pár óra alatt az összes jegyet eladták a szombaton eset újra megnyíló Petőfi Mozi első filmvetítésére. A Boszorkányvadászok cím filmmel egyúttal elstartolt a Pápai Filmfesztivál is.

Napló

(Fotó: Gáspár Gábor)

Régen látott embertömeg volt kíváncsi a jelentős hagyományokkal büszkélkedő és a belváros rehabilitációjának részeként megújuló Petőfi Mozi első előadására. Az ünnepélyes megnyitón dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere köszöntötte a vetítőtermet teljesen megtöltő közönséget. A város első embere a pápaiaknak sok jó filmet, a filmszínház üzemeltetőjének pedig sikeres működtetést kívánt.

- Ez egy remek adottságokkal rendelkező, gyönyörűen felújított épület, és a város vezetése is egyértelművé tette, filmvetítéseket szeretnének benne tartani. Emellett lakossági igény is mutatkozott a mozi iránt, amit annaki dején kifejezetten filmszínháznak építették, és a multiplexekkel szemben mind a mai napig őrzi a varázslatos, egyedülálló hangulatát - fogalmazott Micsik Zoltán, a Petőfi Mozi vezetője.

A nyitóelőadás után kuriózumnak számító éjféli vetítést is tartottak, ekkor a Django elszabadul című Tarantino-filmet láthatta a közönség. A csaknem kéthetes Pápai Filmfesztivál a családi moziktól kezdve az akciófilmeken keresztül a komolyabb hangvételű alkotásokig bezárólag rendkívül széles skálán vonultat fel mozgóképeket. A programba az elmúlt hónapok sikerfilmjeit válogatták össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!