Pápa

2013.07.10. 12:07

Világnap közös főzéssel

Ebben az évben már több rendezvényt szervezett a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete. Az elmúlt hét végén a népesedési világnap alkalmából rendeztek családi napot az Öreghegyben.

Nagy Imre

- Kicsit szűkösebb a környezet, ugyanis az anyagi forrásaink nem tették lehetővé, hogy olyan helyszínt válasszunk, ahol a program nyitottabb lehetne. Így a nap az egyik elnökségi tagunk ingatlanján zajlik - mondta Krasztel Lászlóné, az egyesület elnöke.

A közel hatvanezer forintos költségvetésű rendezvényhez a Nagycsaládosok Országos Egyesületétől pályázati úton nyert negyvenezer forint szolgáltatta az alapot.

A jó hangulatú együttlétek erősítik az összetartozás érzését (Fotó: Nagy Imre)

- Ebből az összegből éppen csak az alapanyagokat tudtuk megvásárolni. Ez a negyedik családi napunk, 2010-ben még városai nagycsaládosok napjaként kezdtük, a harmadiknál elhagytuk a városi jelzőt, mert már nem éreztük a város támogatását. Pedig a rendezvényeink iránt egyre nagyobb az érdeklődés, tehát igény van rájuk. Az összejöveteleink kifejezetten kisgyermekeknek, családoknak szólnak, kézműves foglalkozásokat, közös játékokat, beszélgetéseket, tapasztalatcseréket tartunk - fogalmazott az egyesület elnöke.

A családi nap legnagyobb attrakciója a rendkívül jó hangulatú közös főzés volt: vaddisznópörkölt készül, amit a tagcsaládok, szimpatizánsok, önkéntesek, érdeklődők mintegy százhúszan, közösen, jóízűen fogyasztottak el.

- A rendezvényeink ingyenesek. Ha mindezt a belvárosban tudtuk volna megszervezni, biztosan nagyobb lett volna az érdeklődés - mondta Krasztel Lászlóné. Az egyesület következő rendezvénye a PÁNKE negyedik születésnapja lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!