Pápa

2013.09.05. 10:30

Kertbarát-kapcsolat

Tíz éve kötött együttműködési megállapodást a Pozsonyi Kertészek és Kertbarátok Szövetsége a pápai JMK Kertbarát Népfőiskolával. A két szervezet közt rendszeres a kapcsolattartás.

Nagy Imre

- Tavaly szlovák barátaink jártak nálunk, most ők voltak a soros vendéglátók, buszunkat már a határon várták. Elvittek bennünket a bősi vízlépcsőhöz, majd egy vadevezős pályát mutattak meg. Ezt követte a pozsonypüspöki látogatás - tájékoztatta lapunkat Tomena György, a pápai kertbarátok sajtóreferense. Pozsonypüspökiben a polgármester asszony és a pozsonyi kertbarátok elnöke fogadta a magyar delegációt.

- Nagyon jó, gyümölcsöző, és talán példa nélküli a kapcsolat Pozsony és Pápa közt - fogalmazott Tomena György. A jó hangulatú együttlét alkalmával kiértékelték az elmúlt tíz év közös munkáját. Farkas Tibor, a pápai szervezet elnöke köszönetet mondott az egy évtizedes jó együttműködésért, majd közösen áttekintették a rendezvényeket.

A szlovák és a magyar kertbarátok egymás programjain is részt vesznek, a pozsonyiak hagyományosan az agrárexpóra látogatnak el, míg a pápaiak a kinti borversenyek állandó meghívottjai. Az együttműködés emlékére kölcsönösen okleveleket, ajándékokat adtak át egymásnak. A találkozás baráti beszélgetéssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!