Pápa

2014.01.06. 18:25

Évzáró mulatság

Pápa – Csaknem százan gyűltek össze a Tapolcafői Kertbarát Kör hagyományos évzáró rendezvényére a helyi művelődési házban, ahol a jelenlévők vidám, családias hangulatú összejövetellel búcsúztatták a 2013-as esztendőt.

Polgár Tibor

Az eseményen az elnökség beszámolt az egyesület éves tevékenységéről, és persze a közös munka megünneplése sem maradt el: az ízletes vacsora után a nótázás valamint a tánc vette át a főszerepet.

- Rendkívül szép évet zártunk. 2013-ban is nagyon sokat dolgoztunk, az esztendő fénypontja kétségkívül a Tapolcafői Forrás Tanösvényen felállított malomkerék átadása volt. Emellett házigazdái voltunk a megyei borversenynek, melyen a tapolcafői borosgazdák nagyszerű eredményeket értek el. Kirándulást tettünk Szegedre és Ópusztaszerre, szüreti felvonulást szerveztünk, majd vendégül láttuk a szentesi, illetve a berhidai kertbarát kört.


Az ünnepeltek: Tóth Gyula, Józsa Dezsőné, Bali Istvánné és Kiss Zoltán (balról jobbra) (Fotó: Polgár Tibor)

 

Minden héten színvonalas előadásra vártuk az érdeklődőket. A témák között szerepelt például gombászat, borászat, pálinkafőzés, madáretetés, aztán bemutatkozott a Pápa és Környéke Természetvédelmi Egyesület, előadást tartott Somfai Balázs nyugalmazott főlevéltáros, nem utolsó sorban pedig jogi kérdések is terítékre kerültek - sorolt néhányat a civil szervezet eseményekben gazdag 2013-as évének programjai közül Bali Istvánné, a Tapolcafői Kertbarát Kör elnökségi tagja.

Mint mondta, egyesületük összetartó, agilis, sok jó emberből álló társaságot alkot, amely remekül összefogja a falut. Az évzáró rendezvényen a kertbarátok a hagyományokhoz híven névre szóló ajándékokkal köszöntötték a kerek születési évfordulót ünneplő tagjaikat, közéjük idén a 70 éves Németh Lajosné és Tóth Gyula, illetve a 60 esztendős Bali Istvánné, Józsa Dezsőné, valamint Kiss Zoltán tartozott. A megyei kertbarát kör elnöke elismerő oklevelet adott át Bali Istvánnénak, ifj. Bali Istvánnak és Nagy Lajosnak a közösségért végzett munkájukért. Horváth Endrétől, a Tapolcafői Kertbarát Kör elnökétől megtudtuk, az idei év legnagyobb feladata a malomkerék megvilágítása lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!