Pápa

2014.01.20. 16:50

Növényorvosok továbbképzése

Pápa - Öt nap alatt több mint harminc előadás: ez a mérlege a növényvédő mérnökök és növényorvosok nemrég tartott szakmai továbbképzésének.

Nagy Imre

A szervező, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Veszprém Megyei Területi Szervezete stílusosan a pápai Mezőt választotta a továbbképzés helyszínéül.

Nyolcvan szakember részben a megyéből, részben megyén kívülről vett részt a továbbképzésben.

Pap Péter növényvédelmi felügyelő a növényvédő szerek forgalmazásának jogszabályi előírásairól tartott előadást (Fotó: Nagy Imre)

- Európai uniós előírásoknak kell megfelelnünk, új kifejezés az EU-konform növényorvos fogalom - fogalmazott a továbbképzés első napján Böröczky Károly, pápai növényvédő mérnök. Az előadók közt a növényvédelmi herbológustól a szaktanácsadókon, egyetemi docenseken, kutatókon át az intéze-ti mérnökökig számos szakemberrel találkozhattak a hallgatók.

A továbbképzés résztvevői, elöl Őry Arnold előadó, a megyei kormányhivatal képviseletében, mögötte Böröczky Károly növényvédő mérnök

A témák a növény- és talajvédelem jogszabályi hátterétől a növényvédő szerek alkalmazásán, a nemzeti növényvédelmi cselekvési terven, a szántóföldi növények gombabetegségén át a kártevők elleni védekezésig számos területét ölelték fel a növényvédelemnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!