Pápa

2014.03.07. 18:27

Megszüntették a Pápai Hús korábbi szakszervezeti vezetőjének tagságát

Úgy tűnik, nem volt legitim a Pápai Hús 1913. Kft. korábbi szakszervezeti vezetője, akinek a munkaviszonyát korábban rendkívüli felmondással szüntették meg. Már a szakszervezeti tagságát is megszüntették.

Tremmer Tamás

Ismeretes, a Pápai Hús 1913 Kft., a vállalat működési rendjének súlyos megsértése miatt 2013. szeptember 27-én rendkívüli felmondással megszüntette H. Attila szakszervezeti elnök munkaviszonyát. Az érintett a felmondás jogellenességére hivatkozva a Veszprémi Munkaügyi és Közigazgatási Bíróságon munkaügyi pert kezdeményezett. Állítása szerint az intézkedés valódi oka a munkavállalók érdekében kifejtett érdekképviseleti tevékenysége volt.

A munkaügyi perben felmerült adatok alapján a Pápai Hús 1913 Kft. vizsgálatot kezdeményezett a vállalat szakszervezeti alapszervezetének törvényesség működése tekintetében. A Húsipari Dolgozók Szakszervezete (HDSZ) tényfeltáró bizottságának az eljárását H. Attila két alkalommal is meghiúsította.

A HDSZ elnöksége csütörtökön megállapította: a rendelkezésre álló iratok nem igazolják, hogy a választás Pápán a HDSZ alapszabályának és választási szabályzatának megfelelően zajlott volna le. Az elnökség kénytelen volt megállapítani, hogy a pápai alapszervezet képviselőinek mandátuma, köztük az alapszervezet elnökéé, H. Attiláé is 2013. október 11-ével, a kongresszus időpontjával megszűnt.

Csütörtökön a HDSZ etikai bizottsága is ülésezett és H. Attila szakszervezeti tagságát megszüntette. A HDSZ elnöksége az alapszabály felhatalmazása alapján új választásokat írt ki. A HDSZ t a munkáltatóval való kapcsolattartásra Vörösvári Renátát bízta meg. Mindezt a Pápai Hús 1913 Kft. által kiadott közlemény tartalmazza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!