Pápa

2014.05.29. 10:57

Ifjú mesélők versenye

Pápa – Tizenötödik alkalommal rendezte meg a pápai Weöres Sándor Általános Iskola a nagy népszerűségnek örvendő városi mese- és prózamondó versenyét.

Polgár Tibor

Idén 35 diák jelentkezett a megmérettetésre a pápai és a környékbeli általános iskolákból. Véseiné Kárpáti Ágota pedagógus, a verseny szervezője kiemelte, fontosnak tartják a népszerű hagyomány folytatását, és mindig színvonalas lebonyolításra törekednek. Az alsó tagozatos bíráló bizottságot dr. Berki Sándorné és Szalai Imréné, valamint Dabócziné Lenkefi Éva pedagógusok alkották. A felsős zsűriben Bognár József nyugalmazott pedagógus, Gosztola István versmondó, illetve Komáromi Sándor, a Teleszterion Színházi Műhely vezetője mondott ítéletet a produkciók felett.

A tapasztalatok leszűrése után elmondható, a diákok körében népszerűek a kortárs írók prózai alkotásai, de népmesék és klasszikus állatmesék is szerepeltek a verseny repertoárjában. Az 1-2. osztályosok mezőnyében Karácsony Hanna, a Tarczy Lajos Általános Iskola tanulója végzett az élen, felkészítő tanára Cserneczkyné Kapa Nikoletta volt. A 3-4. osztályosok között Schermann Evelin, az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola diákja bizonyult a legjobbnak, felkészítő tanára Kindertné Surányi Lívia volt. Az 5-6. osztályosok csoportjában Sikos Hédi Mirella, a Weöres iskola növendéke érdemelte ki az első helyet, felkészítő tanára Tegyi Tibor volt. A legnagyobbak között, a 7-8. osztályosok versenyében Tegyi Nóra, a Weöres Sándor Általános Iskola fiatalja állhatott fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, felkészítő tanára Ambergerné Szücs Veronika volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!