Pápa

2014.10.10. 15:16

A Jobbik nem köt koalíciót és az ország újjáépítésére készül

Pápa - A nemzeti ügyet egyedül a Jobbik képviseli a magyar politikai palettán – hangsúlyozta sajtótájékoztatóján Orbán Imre, a Jobbik pápai szervezetének elnöke.

Polgár Tibor

A radikális párt helyi vezetője úgy fogalmazott, 2010 és 2014 között a Veszprém Megyei Közgyűlés tagjaként volt alkalma megtapasztalni, mit jelent a Fidesz olvasatában a nemzeti összefogás. – Számtalan alkalommal tapasztaltam, hogy a kormánypárti frakció egyszerű tagjai szívük szerint támogatnák, megszavaznák az általam elmondottakat, de a frakciófegyelem megkötötte a kezüket. Ez a négy év is megerősített abban, hogy a nemzeti ügyet egyedül a Jobbik képviseli a magyar politikai palettán – jelentette ki Orbán Imre. Hozzáfűzte, a politikai közélet egyetlen hiteles szereplőjének a Jobbik Magyarországért Mozgalmat tartja.

– Ezt a hitelességet mindenáron meg kell tartanunk, így elképzelhetetlennek tartok bármiféle koalíciót, vagy jelképes összefogást a Fidesszel vagy az MSZP-vel. A Jobbik politikusai nem legitimizálhatják azt a politikát, ami az elmúlt 24 évben erkölcsileg és anyagilag gúzsba kötötte az országot – közölte Orbán Imre, aki a Fideszt a magyar társadalom jelenlegi legnagyobb ellenségének nevezte. – A Fidesz által meghonosított kettős beszéd, a társadalom szándékos megosztása, a kormányzati szintre juttatott demagógia, az emberek kiskorúként való kezelése kiűzendő feladat lesz az elkövetkezendő években a közéletből. Most is a Jobbik jelenti a reményt – mondta. A Jobbik pápai elnöke megjegyezte, az a politikai garnitúra, mely 24 éve irányítja hazánkat, már a kezdetek kezdetén félrevitte az országot, becsapta az embereket. – A Fidesz és a baloldal egymás foglyai, egyben egymás éltető erői. Az elkövetkezendő öt évben fel kell készülni arra, hogy a Fidesz által hagyott romokon egy új országot kell majd építenünk – tekintett előre Orbán Imre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!