Pápa

2014.12.03. 17:41

Múltidéző kalendárium Pápán

Pápa – Elkészítette a jövő évre szóló naptárát a Jókai Mór Városi Könyvtár. A falinaptárt olyan régi fotókkal és képeslapokkal illusztrálták, amelyek a várost és a környékbeli községeket mutatják be.

Molnár Tímea

A pápai Esterházy-kastély az egykori kovácsoltvas kerítéssel, a jótékony célú telekadományozással létrehozott gyermek üdülőtelep Farkasgyepűn, a már nem létező Attyai-tó Pápakovácsi mellett, többek között ezek a képek is megtalálhatók a 2015-ös kalendáriumban. De Adásztevel, Marcaltő vagy Vaszar egy-egy épülete is felfedezhető a régi hangulatú hónapsorolóban.

A bemutatón dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere elmondta: a várost bemutató képeslapok korábban is kaptak már publicitást könyvben, naptárban, Interneten, a falvakról viszont kevesebb korabeli kép van forgalomban. Dr. Hermann István, a kiadványt gondozó Jókai Mór Városi Könyvtár igazgatója hozzátette: gyűjtőktől is szereztek be dokumentumokat, eszerint Bolla András és Ürmös Lóránt járult hozzá saját tulajdonban lévő darabokkal az elkészítéshez.

Fotó: Babos Petra

A falinaptárt az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és a Jókai Mór Városi Könyvtár együttműködésében adták ki. 500 darabot nyomtattak, ebből 250 a pápai járás közintézményeibe kerül, a fennmaradó 250-et kereskedelmi forgalomba hozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!