Pápa

2015.08.11. 18:52

Megújuló pápai sportpályák - A sportolni vágyók türelmét kérik

Pápa - Megújul a Perutz Stadion, valamint a korábbi Spartacus- és a Mező-sportpálya gyepszőnyege. A beruházásokat a társasági adó (tao) nyújtotta forrásokból finanszírozzák.

Polgár Tibor

A tao sportfinanszírozási rendszeréből lehívható pénzösszegből fedezi a pályafelújítási program költségeit az utánpótlás-neveléssel foglalkozó Pápai Egyesített Labdarúgó Club (PELC). A beruházás keretében három létesítmény, a Perutz Stadion centerpályája és füves edzőpályája, a Fiumei utcai sporttelep (egykori Spartacus-pálya), valamint a Teveli úton a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola labdarúgópályájának gyepszőnyegét újítják fel. Mindhárom helyen talajlazítás, felülvetés, homokszórás, műtrágyázás, permetezés, vegyszerezés szerepel a munkák sorában. A Spartacus- és a Mező-pályára automata öntözőrendszert is telepítettek.

fotó: PELC

A pályafelújítás összköltsége meghaladja a 11 millió forintot, a Perutz-centerpálya ebből 4,5 milliót igényelt. A pályafelújítás mellett az infrastrukturális hátteret is javítja a PELC, a Perutz Stadionban és a másik két sporttelepen is kicserélik a labdafogóhálókat, lefestik a kapukat. A stadionban és a Spartacus-pályán renoválják az öltözőket, a Mező-pályán pedig – a Városgondnokság közreműködésével – rendbeteszik a futópályát, amit az elmúlt években teljesen benőtt a gaz. Az egyesület tárgyi eszközfeltételei is korszerűsödtek a nyár folyamán: interaktív táblát szereltek fel a Perutz Stadionban lévő székház nagytermében. A táblát mérkőzések visszanézésére, elemzésre is használhatják. A kisebb korcsoportok számára egy palánkokkal övezett játékteret vásároltak, továbbá fejelőállványt és sorfalakat szereztek be annak érdekében, hogy a szakmai munkát minél jobb körülmények között végezhessék. Emellett a játékosruházat rendben tartásához ipari mosógépet és szárítógépet vásároltak.

A pályafelújítás miatt a Mező-pálya és a Fiumei utcai sporttelep gyepszőnyegét átmenetileg nem lehet használni, erre tábla is figyelmeztet a helyszíneken. A PELC vezetősége kéri azokat, akik szabadidejükben itt futballoznak, néhány hétig legyenek még türelemmel, és vegyék figyelembe az előírásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!