Pápa

2016.02.25. 21:20

Ülésezett a testület Pápán

Pápa - Városi elismerésre terjesztette fel Kovács Zoltán országgyűlési képviselőt, Pápa korábbi polgármesteréta Pápai Polgári Kör.

Molnár Tímea

A javaslatot a képviselő-testület zárt ülésen elfogadta. Eszerint Kovács Zoltán március 15-én Pápa Város Díszpolgára címet vehet át.

Az ülésen határoztak továbbá a településszerkezeti terv, valamint a helyi építési szabályzat módosításáról. Ez érinti a Meggyes köz útszabályozását, továbbá helykijelölést szállásépületeknek a Külső-Várkertben, pisztrángos tónak és kertészeti területnek a Nagyhantai malomnál, illetve új bölcsőde építéséhez a Vajda-lakótelepen. Döntöttek arról is, hogy a megvalósítások megkezdése előtt partnerségi egyeztetést folytatnak a helyi lakossággal, civil szervezetekkel, gazdasági szereplőkkel, vallási közösségekkel, intézményekkel.A képviselők elfogadták a Pápai Barokk Hagyományőrző Egyesület 2013 és 2015 közötti tevékenységéről szóló beszámolót. Az egyesület feladata a város barokk hagyományainak ápolása, emellett szervezi a helyi turisztikai vállalkozások tevékenységét, ellátja az idegenforgalommal foglalkozó cégek és magánszemélyek érdekképviseletét, marketingfeladatait.

Az ülést követő sajtótájékoztatón Áldozó Tamás polgármester elmondta: Pekárdi Kálmán házi gyermekorvos nyugállományba vonul, a praxisa betöltéséig Vaitsuk Mária a helyettes gyermekorvos az 5. számú körzetben. Az elhangzottak szerint a képviselő-testület pályázatot nyújt be a Vajda-lakótelepen új bölcsőde építésére, és a Véradó épületének felújítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!