Pápa

2016.05.24. 15:59

Országos ötödik lett az egyik óvodás

Pápa – Évek óta egyre több rajz érkezik az Országos Rendőr-főkapitányság által meghirdetett Biztonságos közlekedés gyermekszemmel című rajzpályázatra.

Laskovics Márió

A rendőrségi rajzpályázat városi fordulójának keddi díjkiosztó ünnepségén Császárné Elek Veronika rendőr alezredes köszöntötte az egybegyűlteket a Munkácsy Mihály Általános Iskola aulájában. Elmondta, hogy minden rajzot közzé sem tudtak tenni a paravánokon, mivel évre évről több rajz érkezik a pályázatra, idén 109 rajz érkezett hét iskolából és hét óvodából. A győztesek falát külön kiemelték, külön bírálták el és díjazták a felső és alsó tagozatos, és az óvodás rajzokat. A díjak átadása előtt felszólalt még Varga Balázs alezredes, a közlekedési osztály vezetője is, aki üdvözölte a gyerekeket, a szülőket, a tanárokat, majd a verseny és a biztonságos közlekedés fontosságáról beszélt. A köszöntő beszédek után megkezdődött a gyerekek által várva várt díjátadó. Az ajándékcsomagok a biztonságos kerékpározáshoz szükséges bukósisakot, láthatósági mellényt, fényvisszaverő karszalagot, és rajzfelszereléseket tartalmaztak.

A beérkezett rajzok előtt adták át a bal oldalon látható ajándékcsomagokat. (Fotó: Laskovics Márió)

Az óvodások kategóriájában első helyezett Lőrincz Dorka lett a Huszár lakótelepi óvodából, második Grób Eszter a Szivárvány óvodából, harmadik helyezett Boldog Réka Lovászpatonáról. Két különdíjat is átadtak, Lővei Máténak a Huszár lakótelepi óvodából és Kovács Lottinak a Tapolcafői óvodából.

Az alsósok kategóriáját Nagy László nyerte, aki egy másik ajándékcsomagnak is örülhetett, ugyanis az egyik közösségi oldalon, a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által kiírt szavazást is ő nyerte. A kategóriában második Gulyás Fruzsina (Mezőlaki Általános Iskola), a harmadik Veres Hanna (Gyurátz Ferenc Általános Iskola) lett. Különdíjat érdemelt Bálint Áron és Gyömörei Fruzsina (mindketten Mezőlakról), illetve háromdimenziós rajzával Stenger Boglárka (Munkácsy Mihály Általános Iskola).

Az országos ötödik helyezett Lőrincz Dorka. (Fotó: Laskovics Márió)

A felsősök kategóriáját Nagy Zseraldin nyerte Mezőlakról, második lett Kőszegi Kinga és Tompa Anett (Munkácsy) közös rajza. Harmadik lett Róka Viktória, különdíjasok pedig Farkasdi Ármin és Horváth Sarolt (mindhárman a Szent István Római Katolikus Általános Iskolából).

Császárné Elek Veronika elmondta, hogy évről évre népszerűbb ez a felmenő rendszerű rajzpályázat. A Pápai Rendőrkapitányság minden évben csatlakozik a programhoz, idén is minden járási iskolát és óvodát megszólítottak a lehetőséggel. A 109 beérkezett rajzból kategóriánként ötöt küldhettek tovább a megyei fordulóra. A tizenötből kilenc az országos versenyre is továbbjutott, melyen az öt és fél éves Lőrincz Dorka ötödik helyezést ért el.

A győztesek fala. (Fotó: Laskovics Márió)

A gyerekek tisztában vannak a közlekedési szabályokkal, a pápai rendőrök az Iskolarendőr-program keretében sok iskolában tartottak közlekedési foglalkozásokat, de szerepelnek az első osztályos tananyagban is bizonyos közlekedési ismeretek, illetve vannak olyan iskolák, ahol felső tagozatban a technika óra keretében közlekedést, KRESZ ismereteket tanulnak a gyerekek – tudtuk meg a rendőr alezredestől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!