Pápa

2016.08.18. 19:05

Új közösségi házat építenek

Pápa - Elkezdődtek a baptista közösségi ház falazási munkálatai. A Pápai Sarokkő Baptista Gyülekezet egykori imaházának helyén, a Barát és a Csatorna utca sarkán építik fel az elsősorban közösségi célokat szolgáló új épületet.

Varga Bea

Tavaly kezdték el a ház építését, az év végén végezték az alapozási munkálatokat, a közelmúltban pedig elérkeztek az építkezés látványosabb részéhez, nekiálltak a falazásnak. - Az errefelé járók gyakran megszólítanak, hogy látják, már megy a munka, emelkednek a falak. Hogy meddig tart ez a szakasz, az időjárástól is függ, de attól is, hogyan alakul az építkezés anyagi háttere. A mostani célunk az, hogy az első szintig eljussunk - nyilatkozta Boncz Zoltán baptista lelkipásztor.

Mint mondta, a korábbi épületükkel sok gondja volt a gyülekezetnek: beázott, repedeztek a falak, és számos egyéb probléma előjött. Ezért gondolták, hogy a régi helyén újat építenek. - Az új épülettel kapcsolatban szeretnénk elérni, hogy ne csak egy templom, egy imaház legyen, hanem egy olyan ház, amely közösségi célokat szolgál, ahová a környékbeli utcákban élők vagy az erre járók be tudnak térni a különböző alkalmakra. Nemcsak a gyülekezeti tagokra gondolunk, hanem a városiakra is. Felmértük, mire van szükségünk, és ennek megfelelően terveztettük meg az épületet. Nem azt akartuk, hogy legyen egy nagy méretű ház, amely betölti az egész sarkot, hanem azt, hogy egy olyan épületet hozzunk létre, amit a különböző funkciókra jól ki lehet használni - jegyezte meg a lelkipásztor.

Boncz Zoltán szeretné, ha még az idei évben tető alá kerülne az épület, a belső munkálatok elvégzését pedig jövőre tervezik
Fotó: Polgár Tibor

Megtudtuk tőle: körülbelül 180 négyzetméter alapterületű lesz a ház, melyet egy részében kétszintesre építenek. Boncz Zoltán úgy fogalmazott, az építkezésre a hitből merítenek forrást. - Amikor a Kánaán házat építettük, kihívtuk a kivitelező csapatot, amely most is dolgozik az építkezésen. Megkérdezték, van-e anyagi fedezet. Erre őszintén azt válaszoltuk, hogy nincsen, de amire a munkák befejeződnek, lesz. Most is így vagyunk: elkezdtek dolgozni, s bár még nincs meg a forrásunk, vannak különböző projektjeink, melyekre tudunk támaszkodni. Alapvetően úgy vagyunk ezzel, hogy Isten az, aki elindítja a munkát, és ő fogja adni nekünk hozzá a pénzt is. Most elindítottunk egy blogot, melynek nemcsak az a lényege, hogy felajánlásokat lehet itt tenni a munkákhoz, hanem követni lehet, hogy mi, mikor és hogyan történik. Hiszen az a legfontosabb, hogy az emberek lássák, hogyan zajlik az építkezés, és imádkozzanak az egész projektért - hangsúlyozta.

- Tudjuk, hogy Istentől van minden, és tudjuk azt is, ha imádkozunk, akkor ő hegyeket tud megmozgatni. Egyébként még az indulás
előtt volt egy pályázatunk, amin nyertünk 6 millió forintot, de az a bontásra, az engedélyekre és a különböző dokumentációkra volt csak elegendő. Ezt követően egyéni adományokból tudtunk építkezni, azokból a támogatásokból, melyeket emberektől, gyülekezetektől, különböző szervezetektől kaptunk. Bízunk abban, hogy ez továbbra is működni fog. Senkitől sem szeretnénk több tízmilliós összegeket kérni, bár ez lenne a legegyszerűbb. Azt szeretnénk, ha azok segítenék ennek a háznak a létrejöttét, akik fontosnak tartják ezt a tevékenységet és szívesen támogatják - fűzte hozzá Boncz Zoltán. A baptista lelkipásztor elárulta: szeretnék, ha idén tető alá kerülne az épület, a belső munkálatok elvégzését pedig jövőre tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!