Pápa

2016.09.07. 18:30

Fiatal kosarasokat toboroznak

Pápa - Három éve vette át a Pápai Kosárlabda Club (PKC) U14-es csapatának irányítását Léránt Gábor edző, s a második szezonjukban bajnokságot nyertek.

Laskovics Márió

- Harmadik éve dolgozom a 14-16 fős csapattal a Szent István Római Katolikus Általános Iskola tornatermében heti három edzéssel. A gyerekek nagyon lelkesek és fejlődőképesek. Jött egy lehetőség: a Veszprém Megyei Kosárlabda Szövetség a korosztály számára külön bajnokságot szervezett, amelyben rajtunk kívül öt csapat vett részt, Balatonfűzfő, Várpalota, valamint Tapolca két együttessel. Többfordulós volt a bajnokság, mindenki játszott oda- és visszavágót, majd következtek a helyosztók. Összesen tíz meccset játszottunk, és végül megnyertük a bajnokságot. Emellett indultunk a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének szokásos bajnokságában. Itt sajnos nem jutottunk tovább a selejtezőkből, de tavalyhoz képest hat győzelemmel többet szereztünk, úgyhogy elégedett voltam a gyerekek munkájával. Mindkét bajnokság májusban ért véget, utána még egy hónapot edzettünk, kimondottan technikai edzések folytak. Jó közösség alakult ki a gyerekek között, szeretnek edzésre járni, jól érzik magukat, összetartóak, küzdenek egymásért - értékelte az elmúlt szezon munkáját Léránt Gábor.

A Pápai Kosárlabda Club U16-os csapatának tagjai az edzőjük, Léránt Gábor (középen, fekete pólóban) elmondása szerint összetartóak, remek közösséget alkotnak
Fotó: Pápai Kosárlabda Club

A következő szezon szeptember végén indul majd, Léránt Gábor folytatja az edzői munkát a csapattal, ami ezentúl már az U16-os bajnokságban szerepel. - Az U14-es és az U16-os korosztály között vannak szabályváltozási különbségek. Az U14-ben például még nem lehetett zónavédekezést alkalmazni, az U16-nál már megengedett a területvédekezés. Az U14-ben tizenkettes keret volt, és az első két negyedet két különálló ötösnek kellett lejátszania. Az U16-ban csak be kell regisztrálni a tizenkét játékost, de amennyiben úgy adódik, akár 5-6 emberrel is le lehet játszani a meccset. Bízom benne, hogy a tavalyi teljes keret megmarad. Ugyan még né-hányan maradnak az U14-es csapatban is, de szeretném magammal vinni őket a felsőbb korosztályba, hogy minél több tapasztalatot szerezzenek. A tavalyi U16-os csapatból pedig öten maradtak. A feladatom az lesz, hogy belőlük egy egységes csapatot gyúrjak. Mivel két-három éve elkezdtünk egy munkát, ezért viszem tovább őket, kíváncsi leszek, hogyan érik be ennek a gyümölcse - számolt be a közelgő szezon előtti fontosabb változásokról a PKC fiatal trénere.

A Pápai Kosárlabda Club utánpótláscsapatai folyamatosan várják új kosárlabdázók jelentkezését. - Kezdve a legkisebbektől, vagyis a 2006- 2007-ben születettektől, akár az 1999-2000-ben születettekig várjuk az U11-es, az U12-es, az U14-es, az U16-os, az U18-as, illetve az U20-as csapatainkba a kosárlabda iránt érdeklődő fiatalokat - nyilatkozta a Naplónak Léránt Gábor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!