Pápa

2016.11.28. 21:01

Megáldották a könyvtár betlehemét - A városi bibliotékában is megkezdődött a karácsonyvárás ünnepi időszaka

Pápa - Idén is állítottak betlehemet a Jókai Mór Városi Könyvtárban. A karácsonyvárás e meghatározó jelképe az előadóteremben látható, és nyitvatartási időben az érdeklődők szabadon megtekinthetik.

Molnár Tímea

Salgó Ferenc kanonok-plébános, kerületi esperes szentelte fel a könyvtár karácso-nyi betlehemét. Az eseményen közreműködtek a Csókai Óvoda óvodásai, akik ünnepváró énekeket, verseket adtak elő a szülőkből és rokonokból, illetve könyvtári dolgozókból álló közönségnek.

A műsor után Salgó Ferenc atya szólt a gyerekeknek Jézus születésének ünnepéről, megáldotta a jászolt, végül közös imádsággal zárult a rendezvény.

A városi könyvtár betleheme a gyerekek tetszését is elnyerte
Fotó: Laskovics Márió

- Legyetek szófogadó, jó gyerekek, és persze mi, felnőttek is legyünk jó gyermekei a mennyei atyának! Ha nem voltunk olyan szófogadók, akkor megbánjuk vétkeinket, megtisztítjuk a szívünket. Az adventi időszak nagyon fontos része, hogy tudjunk bocsánatot kérni. Mert akkor a legnagyobb ajándék, Isten békéje ott lesz a szívünkben - fogalmazott Salgó Ferenc.

- Emlékeztessen minket Isten szeretetére, Jézus jóságára, a karácsony örömére, békéjére. Készítsük a szívünket a további hetekben, hogy igazán szép és boldog, örömteli legyen mindnyájunk karácsonya - e szavakkal kérte Isten áldását a könyvtári betlehemre, annak készítőire és megtekintőire a kanonok-plébános.

- A betlehem arra ösztönöz bennünket, hogy egy kicsit megálljunk, és átgondoljuk az advent lényegét. Olvasóink meg-megállnak előtte, elbeszélgetnek róla, szóba kerül
a karácsonyvárás időszaka - jegyezte meg a Naplónak nyilatkozva Váminé Molnár Emma olvasószolgálati osztályvezető könyvtáros.

A karácsonyi készülődésnek ezzel természetesen nincs vége a könyvtárban: december 3-án, szombaton 10 órakor érkezik a Mikulás, majd a város adventi rendezvénysorozatának december 11-én 14 és 18.30 óra között a bibliotéka lesz a helyszíne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!