Pápa

2017.01.23. 13:29

Fülöp Krisztina alkotásai a színházban

Pápa – Nyitottsággal, tanulni vágyással, reménnyel telve tekint a jövőbe a grafikai és festészeti egyetemi tanulmányait Szombathelyen végző, bakonyjákói fiatal művész.

Laskovics Márió

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) „A hónap műtárgya" elnevezésű programsorozata keretében a közelmúltban kiállítás nyílt Fülöp Krisztina válogatott alkotásaiból a JMSZK színházépületének földszinti előterében.

Fülöp Krisztina 1995. november 29-én született Pápán. Hat éve kezdett el rajzolni, kezdetben csak a szabadidejében. Tanárai Ughy Miklós, Borbély Lajos és Drabant András voltak. Érettségit a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumában szerzett, rajzból is leérettségizett. Az érettségi után, 2014-ben Pápán pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítést szerzett. Ez valahogy mégsem vonzotta annyira, mint a festészet.

Fülöp Krisztina a JMSZK-ban rendezett kiállításán Forrás: Fülöp Krisztina

Jelenleg másodéves hallgatója a Nyugat-magyarországi Egyetemnek, Szombathelyen. Grafikai és festészeti tanulmányai mellett művészettörténetet is hallgat. Tanára Tóth Csaba festőművész. Születése óta Bakonyjákón él, nagyon szeret a szabadban festeni. Munkáinak többsége pasztellel készül, de sokat fest akrillal és akvarellel is, papírra és vászonra egyaránt. A tárlaton a fiatal művész hat képe látható.

Fülöp Krisztina a JMSZK-ban rendezett kiállításán Forrás: Fülöp Krisztina

- Talán ezek a legfrissebbek és a legjobbak. Szerettem volna egy-két, az egyetemen készült képemet is bemutatni. Az olajfestést még nem próbáltam, tavasszal szeretném elsajátítani azt a technikát is. Valamint a jövőben a freskókészítéssel szeretnék megismerkedni, szerencsére az egyetemen lesz rá lehetőség – avatott be festési technikáiba, illetve közeljövőbeli terveibe a nyitott természetű, szombathelyi tanulmányi életét élvező hallgató lány.

Fülöp Krisztina a JMSZK-ban rendezett kiállításán Forrás: Fülöp Krisztina

Fülöp Krisztina 2016 tavaszán részt vett a Vas megyei Vasszécsenyen megrendezett művésztelepen, ahol sokat tanulhatott jelenlegi tanárától és hallgatótársaitól. 2016 nyarán, Pápán részt vett a Képzőművészek Nyári Táborában, ahol a műtermi munkák mellett sok külső helyszínen is rajzolt, festett. A táborról egy záró kiállítás is készült a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban.

- Kedvenc festőm már régóta Munkácsy Mihály, főleg az ő, illetve Michelangelo Buonarroti képei tetszenek. Az irányzatok közül nincs kimondott kedvencem. Tavaly készítettem egy képet a 88 éves dédnagymamámról, saját alkotásaim közül az áll a legközelebb a szívemhez. Címet nem adtam neki, amúgy is nehézségnek érzem a címalkotást a képeimhez – árulta el kedvenceit a bakonyjákói fiatal.

Forrás: Fülöp Krisztina

Krisztina nagyon örül, ha valami olyat alkothat, ami másoknak is tetszik, és reméli, hogy később ezt magasabb szinten is tudja folytatni.

- Számomra a művészet az, ami után az ember boldogabbnak és többnek érzi magát. Az elkészült kép pedig sokszor többet mond annál, mint amit mi magunk ki tudnánk fejezni. Nagyon kedvelem az élénk színeket, s az olyan festményeket, amelyekre ránézve egyből boldogabbnak érezzük magunkat - olvasható a vidám természetű fiatal művész kiállításán.

A tárlat megtekinthető február 10-ig, hétköznapokon 9 és 20 óra között, illetve rendezvényhez kötődően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!