Pápa

2017.02.03. 21:31

Tanácskoztak a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat ülésén

Pápa - Többek között a 2017. évi költségvetésről is tárgyalt legutóbbi ülésén a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (PVCNÖ).

Pintér-Papp Eszter

A jelenlegi számok ismeretében a PVCNÖ idei induló költségvetési főösszege 808 ezer forint, melyből 782 ezer forintot a központi működési támogatás tesz ki. Ehhez még várják a feladatellátási támogatásról szóló döntést, és a benyújtott nyolc pályázatuk kedvező elbírálását.

Ez utóbbiak a programtervben meghatározott események - így például zarándoklatok, táborok - megrendezéséhez nyújtanak pénzügyi forrást.A PVCNÖ a 2017-es esztendőben is változatos programokat kíván nyújtani a cigány nemzetiségűeknek, ezek között az év jeles ünnepeihez kapcsolódó, családokat megszólító játszóházak szerepelnek, de szakmai kirándulások is helyet kaptak a programtervben.

Az önkormányzat cigány nyelvű szentmise szervezésére is készül, májusban 80 órás cigány nyelvtanfolyamot kívánnak indítani, nyárra pedig két tábort terveznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!