Pápa

2017.05.12. 17:45

A Szentlélek ajándékai - Bérmálás a Szent Anna-templomban

PÁPA - Főpapi szentmise keretében vehette át a Szentlélek ajándékait harmincegy fiatal Márfi Gyula veszprémi érsek közvetítésével a Szent Anna-templomban.

Laskovics Márió

A papi és szerzetesi hivatások világnapján harmincegy, a Szent Anna-plébánia közösségéhez tartozó fiatal részesült a bérmálás szentségében a Szent Anna-templomban. A hat pap által tartott szentmise főcelebránsa Márfi Gyula veszprémi érsek volt, aki szentbeszédében a Szentlélek ajándékairól, a papi hivatás szükségességéről beszélt.

- A Szentlélek egyik ajándéka a megszentelő kegyelem, általa a lelkünk az istengyermekség ruhájába öltözik, melyben beléphetünk halálunk után a mennyországba is. Vannak ezzel járó ajándékok: a hit, a remény, a szeretet, a bölcsesség, az értelem, a tanács, az erősség, a tudomány, a jámborság, az istenfélelem.

Márfi Gyula érsek kézrátétellel és felkenéssel közvetítette a Szentlélek ajándékait a bérmálkozóknak, Szalai Reginának

Szent Pál a Lélek gyümölcseiről is beszél: a szeretet, az öröm, a béke, a türelem, a kedvesség, a jóság, a hűség, a szelídség, a szerénység, az önmegtartóztatás, a tisztaság. Vannak speciális, karizmának nevezett ajándékai is, melyeket mindenki a maga hivatásának, élethelyzetének megfelelően kaphat - fogalmazott a hitszónok.

Ezekkel vérteződhetünk fel a kereszteléskor, majd teljesebb módon a bérmálásban, a konfirmáció során. Az ifjak választott bérmaszüleikkel együtt járultak az oltárhoz, ahol Márfi Gyula érsek egyesével megkente krizmával, szent olajjal a bérmálkozók homlokát, majd kezet fogott velük, így közvetítve számukra a Szentlélek ajándékait.

- A bérmálás sok gyümölcsöt hoz. Ha vannak is hullámvölgyek a bérmáltak életében, de a Szentlélek időről időre megújító, megerősítő és egyházat növelő munkássága érezhető rajtuk - mondta el Salgó Ferenc plébános.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!