Példaként szolgálnak

2017.10.24. 21:32

Sokat látott pedagógusokat ünnepeltek a pápai városházán

Emlékdiplomával köszöntötte a város azokat a pedagógusokat, akik 50, 60, 65 évvel ezelőtt szerezték meg tanári, tanítói oklevelüket, és egész életüket a fiatalok oktatására, nevelésére tették fel.

Polgár Tibor

Az emlékdiplomával kitüntetetteket a városháza tanácstermében köszöntötték Fotó: Babos Petra

A városháza tanácstermében tartott ünnepségen arany emlékdiplomát kaptak azok, akik 50 évvel ezelőtt zárták tanulmányaikat: Kádár Károlyné és Kecskés Istvánné. Gyémánt emlékdiplomában részesültek a 60 esztendeje végzett pedagógusok: Barták Béláné, Bors Sándorné, Csizmadia József, Dávidházy Ferencné, Csepregi Istvánné, Horváth István, Ékes Tiborné, Kovács Anna, Mészáros Ferencné, Németh Ferencné, Németh Józsefné, Páter Mihályné, Sza-lai Ferenc és Szalay Gyula. Vas emlékdiploma 65 év után jár, idén Buvári Enochné, Csizmadia Ferencné, Fuchs Mártonné, Molnár Józsefné, Nemes Béláné és Pethő Gyuláné vehetett át ilyen kitüntetést.

Az emlékdiplomával kitüntetetteket a városháza tanácstermében köszöntötték Fotó: Babos Petra

Unger Tamás alpolgármester köszöntőjében úgy fogalmazott, egész életünk során olyan pedagógusokat keresünk, akiknek világos a szelleme, akik utat tudnak mutatni számunkra, akik a nagy tudásukat át tudják adni nekünk, nem utolsósorban pedig jó a szívük. – Az önök esetében ez mind érvényes. Önök példaként állnak a leendő pedagógusok előtt. Meg tudják mutatni, hogy igenis lehet sok évtizeden keresztül egy hivatást végezni, hiszen ennek komoly nyomai vannak, mégpedig a tanítványok – jegyezte Unger Tamás, majd további boldog nyugdíjaséveket kívánt az ünnepelteknek.

Az emlékdiplomákat az alpolgármester és Poór Zoltán, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kará-nak dékánhelyettese nyújtotta át. Utóbbi kiemelte Pápa és környékének jelentős peda-gógusképzési hagyományait, Pápa iskolavárosi szerepét, ami szavai szerint nemcsak a múltra, hanem a jelenre is érvényes. Poór Zoltán hangsúlyozta, a pápai tanítókép-zőben végzettek tudásának, kompetenciájának a hatását a mai napig érezni lehet.

Az ünnepséget a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákjainak műsora is színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!