fontos a tájékoztatás

2018.01.11. 21:24

Aktív megelőző tevékenységet folytatnak a pápai rendőrök

A Pápai Rendőrkapitányság a tavalyi évi prevenciós tevékenye során arra törekedett, hogy minden korosztályt hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal lásson el.

Polgár Bettina

Fontos szerep jut a tájékoztatásnak Fotó: rendőrség

Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója a tavalyi év prevenciós tevékenységét ismertetve elmondta, igyekeztek több országos bűnmegelőzési programhoz csatlakozni, illetve helyi kezdeményezésű akciókat, fórumokat vagy éppen tájékoztatókat is szerveztek. Ezek középpontjában mindig az elkövetővé és áldozattá válás megelőzése, illetve a bűnalkalmak csökkentése állt, hogy minél kevesebb bűncselekmény történjen a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén.

Fontos szerep jut a tájékoztatásnak Fotó: rendőrség

- Az általános iskolások számára jött létre a Dohányzás-Alkohol-Drog-AIDS (DADA) rendőrségi bűnmegelőzési program. Ez a gyermekek biztonságra nevelését szolgálja. A térségünkben három általános iskolában, két pápaiban és egy vidékiben vagyunk jelen a DADA-oktatással alsó tagozatos osztályokban. Mindegyik DADA-oktatás két-két tanéven át tart – fejtette ki Császárné Elek Veronika.

Mint mondta, fontos szereppel bír Az iskola rendőre elnevezésű program és az iskolai bűnmegelőzési tanácsadói tevékenység is.

- Iskolarendőre valamennyi, a Pápai járásban működő általános és középiskolának van. A rendőrök rendszeresen tartják a kapcsolatot az iskola pedagógusaival, így tudják, hogy milyen problémák jelentkeznek az oktatási intézményekben, és azokra azonnal reagálnak is. Iskolai bűnmegelőzési tanácsadó három pápai középiskolában tevékenykedik, a diákok és pedagógusok egyaránt számíthatnak a segítségére. Mindkét országos kezdeményezés keretében több bűnmegelőzési témájú elő-adást is tartottak a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai. A leggyakrabban kért téma a biztonságos internethasználat és a fiatalkorúak áldozattá válásának megelőzése volt – mondta el.

A rendőrök az idősebb korosztályt, többek között a helyi és vidéki nyugdíjasklubok tagjait is megszólították, és az ünnepkörökhöz kötődően szintén aktív bűnmegelőzési tevékenységet végeztek, melyben sokszor közösségi szolgálatot teljesítő diákok, polgárőrök is közreműködtek. A helyi kapitányság a Házhoz megyünk rendőrségi bűnmegelőzési program keretében több kitelepülést tartott, és a különböző világnapokhoz csatlakozva szervezett prevenciós rendezvényeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!