több mint 100 millióból

2018.01.24. 14:00

Folytatódik a járdarekonstrukció Pápán

Az idei év első pápai járdarekonstrukciójának keretében az Esterházy út és a Szent István út sarkán, a második világháborús emlékmű előtt javítják a gyalogosfelületet.

Polgár Tibor

Rádi Róbert, a kivitelezést végző Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője elmondta, ezúttal 135 négyzetméteren épül új burkolat mintegy hárommillió forintból. Megjegyezte, a helyszínre való tekintettel a korábban megszokottól eltérő térköveket fektetnek le.

Felújítják a járdát az Esterházy út és a Szent István út sarkán Fotó: Polgár Tibor

Áldozó Tamás polgármester emlékeztetett, a két emlékmű előtti szakaszok kivételével nemrég az Esterházy út mindkét oldalán megújult a járda. A pápai önkormányzat bízik benne, hogy sikerül majd pályázati forrást elnyerni az első világháborús emlékmű és annak környezetének rekonstrukciójára. A túloldalon lévő járda esetében a Pápai Vízmű Zrt. fejlesztéseihez kapcsolódóan valósult meg a gyalogút rendbetétele, és akkor csak azokat a felü-leteket lehetett megújítani, ahol kicserélték a közműveket, de most sort kerítenek az emlékmű előtti kimaradt részre is.

Áldozó Tamás úgy fogalmazott, 2018-ban jóval 100 millió forint feletti összeg jut majd járdafelújításra Pápán, ezáltal pedig sokkal nagyobb felületek újulhatnak meg, mint a korábbi esztendőkben. A város költségvetés-tervezete saját forrást is tartalmaz erre a célra, emellett pályázatok ugyancsak érintenek járdarekonstrukciókat, és a 650 millió forintos útfelújítási programban szintén szerepel gyalogútépítés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!