norvég feleségek támogatásából

2018.01.19. 19:00

Vénaszkennerrel gyarapodott a pápai kórház

A közelmúltban egy vénákat kirajzoló speciális készülékkel gazdagodott a pápai Gróf Esterházy Kórház. Az eszköz beszerzésére a norvég feleségek közösségének támogatása révén nyílt lehetőség.

Polgár Bettina

Fotó: a szerző

Vörös Ibolyától, a pápai Gróf Esterházy Kórház főigazgatójától megtudtuk, decemberben kétmillió forinttal támogatták a norvég hölgyek az intézményt. Ezt az összeget 514 ezer forinttal kiegészítve egy vénaszkenner vásárlásra fordította a kórház.

Fotó: a szerző

- A norvég hölgyekkel egyeztetve esett a választás a vénákat kimutató speciális készülékre. Ezt nemcsak a lázas, kiszáradt kisgyermekek diagnosztikai vizsgálatához, vérvételhez tudjuk használni, hanem a kórház egyéb osztályain is nagy segítséget nyújt az ereken végzett beavatkozásokhoz – tájékoztatott a főigazgató.

- Ez az eszköz másfél centiméter mélységben kirajzolja a vénákat. Olyan esetben, amikor a nővérek a hagyományos módon, a kar leszorításával nem tudnak vénát találni, akkor ez a készülék megmutatja, hol és milyen mélyen kell szúrni. Tapintásra ugyanis nem mindig lehet a vénákat megtalálni, így óriási segítséget jelent ez a készülék – hangsúlyozta Vörös Ibolya, aki elmondta, a kórház korábban nem rendelkezett ilyen eszközzel.

A főigazgató rámutatott, nagyon fontosnak tartották, hogy a vénaszkenner beszerzését követően a használatát is bemutassák. Ebből a célból a kórház aktív osztályainak főnővérei, nővérei részt vettek egy oktatáson, ahol a készüléket forgalmazó cég képviselője bemutatta az eszköz használatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!