Pápa

2016.11.29. 18:33

A helyi nyugdíjasokat ünnepelték

Béb - A nyugdíjas ember megnövekedett szabadidejével nagy hasznára lehet családjának. De arra is tessék törekedni, hogy önmagának is minél több örömet szerezzen – hangsúlyozta köszöntő beszédében Brunner Imre polgármester a falu Idősek napi rendezvényén.

Laskovics Márió

Szombaton tartották a község önkormányzata és Német Nemzetiségi Önkormányzata közös szervezésében az Idősek napi rendezvényt, a polgármesteri köszöntő után az ünnepély műsorában a helyi iskolások szavaltak, majd Szabó Dániel kabaréjelenetei, Papatyi-Tóth Tünde slágerei, valamint a vacsora után Schlögl Attila harmonikás nótái szórakoztatták a megjelent nyugdíjasokat.

Fotó: Papatyi-Tóth Tünde

- Önök itt élnek ezen a településen, egy élet munkáját adták neki. Mi, akik szintén itt élünk, nem kis mértékben azért vagyunk itt, mert ezt önöknek köszönhetjük, ez a falu elképzelhetetlen önök nélkül - méltatta a szépkorúakat köszöntőjében Brunner Imre polgármester, aki a helység legidősebb férfi és nő nyugdíjasát ajándékcsomaggal külön is köszöntötte.

- Az idősekre való odafigyelés azért is fontos, mert a nyugdíjazással megváltozik az évtizedek alatt beidegződött életforma, a napi tevékenység, módosul a társadalmi helyzet, gyakran még a családban betöltött szerep is. Mindezeket tudomásul venni, a megváltozott körülményekhez alkalmazkodni nem könnyű. A nyugdíjas ember megnövekedett szabadidejével nagy hasznára lehet családjának. De arra is tessék törekedni, hogy önmagának is minél több örömet szerezzen. A családoknak szüksége van az idősekre – hangsúlyozta beszédében a település vezetője.

- A lelki egyensúly megtartása nagymértékben hozzájárul az egészség megőrzéséhez. Ehhez pedig feltétlenül szükséges a külvilággal való kapcsolat folyamatos ápolása. Ez az, aminek következtében nem válik az ember nyugdíjas korára magányossá és társtalanná – emelte még ki Brunner Imre, akitől megtudtuk azt is, hogy ötvennégy nyugdíjas van a faluban, közülük mintegy harmincan vehettek részt az eseményen, amelyen a menü sült kacsacomb, fasírt, burgonya és párolt káposzta volt a jó hangulat mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!