Pápa

2014.03.28. 17:15

A kultúra méltó tere - Megújult közösségi tér Nemesgörzsönyben

A hajdani épület: kocsma és kultúrház együtt, a hatvanas-nyolcvanas években élte virágkorát. A „kultúr” helyt adott a színjátszóknak, emlékezetes előadások, farsangi- és búcsúi bálok, nyugdíjas estek, állami ünnepek tanúi voltak a falak.

Nagy Imre

Az épületet aztán elbontották, új nőtt a helyébe, és pénteken átadták a település lakosságának az integrált közösségi szolgáltató teret. A beruházás értéke közel 157 millióm forint, ebből 142 millióhoz pályázati úton jutott hozzá a település. A maradék tizenötöt több vállalkozás biztosította.

A nemzeti színű szalagot dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Győrffy Balázs polgármester vágta át, aki a kivitelezőtől átvette az épület kulcsait. Ezután a falu apraja-nagyja helyet foglalt a nagyteremben, ahol elsőként a település polgármestere mondott köszöntőt.

- A kultúra is egyfajta szolgáltatás, a közösségi élet pedig méltó színtereket kíván. A képviselő-testület ezért határozott úgy, hogy a közösségi életnek új otthona legyen – fogalmazott Győrffy Balázs.

Dr. Kovács Zoltán a kormány vidékfejlesztési politikájáról szólva elmondta, az elmúlt négy esztendőben 24,6 milliárd forintból 725 művelődési házat újult meg. Ebből 635-ben (megyénkben 22-ben) létesült integrált közösségi szolgáltató tér, amely minden elvárásnak megfelel. A történelmi egyházak áldását követően a helyi óvodások, iskolások léptek először színpadra, majd a pápai Vadvirág néptáncegyüttes műsorával zárult az ünnepi műsor. Az új közösségi tér avatása fogadással ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!