Pápa

2013.12.12. 13:25

A megelőzésen van a hangsúly

Pápa - Idén is megszervezte a Drog- és AIDS-prevenciós napokat a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont (JMSZK).

A kétnapos rendezvénnyel elsősorban a középiskolás tanulókat célozták meg.

Az első napon az Acsády szakképző iskola diákjai a Gyáva című kamara-előadáson keresztül szembesülhettek a drogfogyasztás veszélyeivel, majd addiktológus szakember segítségével dolgozták fel a látottakat. A programon több mint száz fiatal vett részt aktívan.

Szabadkai Verita, valamint Kovács Adél és Kázmér Erika védőnők. Fotó: Babos Petra

Másnap az Acsády középiskolában – az iskolavédőnői szolgálat közreműködésével – különféle előadásokat hallhattak a tanulók az AIDS és a nemi betegségek téma-körében. Emellett bemutat-kozott a telefonos lelki elsősegély-szolgálat, illetve a jelenlévők négyszemközt is beszélgethettek a szakemberekkel.

– A rendezvénnyel első-sorban az információátadás, az egészséges életmód mellett való döntés fontosságának hangsúlyozása, megerősítése volt a célunk.

A szakemberek véleménye szerint a magyar társadalom tagjai nagyon keveset tudnak a különböző nemi betegségekről, fertőzésekről. E tekintetben a 10–20 év közötti korosztály a legveszélyeztetettebb, ezért is tartjuk fontosnak, hogy rendszeresen felhívjuk a középiskolások figyelmét a prevenció fontosságára – nyilatkozta lapunknak Szabadkai Verita, a JMSZK művelődésszervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!