Pápa

2014.03.11. 15:00

A választók szeme és hangja kívánunk lenni

Pápa – Azzal a jó hírrel érkeztem ide, hogy Pápán is lehet más a politika. Ahogyan az ország mind a 106 választókerületében, itt a Veszprém megyei 4. számú választókerületben is jelöltet állított az LMP a bakonyjákói Nyőgér István matematikatanár személyében.

Nagy Imre

Ezekkel a gondolatokkal kezdte sajtótájékoztatóját a pápai piacon kedden délután Gerstmár Ferenc, az LMP Veszprém megyei választmányának tagja.

– Az LMP Magyarország zöld pártja. A jövőért és egymásért vállalt felelősséggel azzal az elhatározással alakítottuk öt évvel ezelőtt, hogy bebizonyítsuk: lehet más a politika Magyarországon. Túl kívánunk lépni az egyszer balra, máskor jobbra induló, de valójában sehová sem jutó mókuskerék-politikán. Az LMP a választók szeme és hangja kíván lenni az új Parlamentben is, figyelünk és megszólalunk, ha a kormány – bármilyen színű – megsérti a magyar emberek érdekeit – fogalmazott többek között a választmány tagja, aki elmondta azt is, hogy zöld utat kívánnak adni Magyarország jövőjének.

– A piros és a narancs az érdekcsoportok kiszolgálásáról szól, a zöld a közösségek szolgálatáról. Ezért is öröm itt állni Nyőgér István mellett, aki fiatal kora ellenére igen sokat tett már civil közösségekért – mondta Gerstmár Ferenc. A 4. számú választókerület képviselő-jelöltje, Nyőgér István még szegedi egyetemi évei alatt csatlakozott az egyetemi zöld körhöz, valamint egy katolikus öko-közösséghez, amit aztán teremtésvédelmi közösségként szerveztek újjá.

A 4. számú választókerület LMP-s jelöltjét, Nyőgér Istvánt (jobbra)  Gerstmár Ferenc választmányi tag mutatta be Pápán (Fotó: Nagy Imre)


– Fő értékrendemet a teremtésvédelemben látom, úgy éreztem, hogy az LMP által képviselt fenntarthatósági irány több mint szükséges. Szükség van a Parlamentben olyan képviselőkre, akik kiállnak a természeti értékekért. Az LMP szeretné támogatni a helyi gazdálkodókat, elsőbbséget adni a kistermelőknek, kisvállalkozóknak a multikat támogató érdekcsoportok helyett. A vidék fellendülése annak megtartó ereje szempontjából is fontos: munkát, boldogulási lehetőséget találni, ehhez fontos a helyi oktatás fenntartása is – mondta a képviselő-jelölt, aki az energia-gazdálkodással kapcsolatban a fenntartható energiaforrásokat, az energiaköltségek csökkentésének lehetőségeit, jelentőségét emelte ki tájékoztatójában. Utóbbira az LMP százmilliárd forintot fordítana, ami nyolcvanezer új munkahelyet teremthet.

– Ezért fontos, hogy országos listánkról olyan képviselőket tudjunk bejuttatni a Parlamentbe, akik kiállnak a környezetünkért és a kisközösségekért – fogalmazott Nyőgér István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!