Pápa

2016.12.07. 22:35

Ajándékot kaptak Télapótól

Pápa - Gyerekzsivajtól volt hangos a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) színház-terme.

Meleg Andrea

Csillogó szemű, izgalomtól kipirult arcú apróságok várták a Mikulást.

Ősz szakállán dér rezeg címmel hirdette meg családi Mikulás-váró rendezvényét a JMSZK. Alig maradt üresen szék a színházteremben, olyan nagy érdeklődés kísérte a programot. Mielőtt megérkezett a Mikulás, a budapesti Trambulin Színház társulata szórakoztatta az apróságokat interaktív előadásával.

A Mikulás feneketlen puttonyából valamennyi gyermeknek jutott ajándék. Nagy volt az öröm Fotó: Meleg Andrea

A gyerekek kacagtak, tapsoltak és boldogan énekelték a Hull a pelyhes fehér hó című dalt, miközben izgatottan várták a piros köpenyes Télapót, aki az előadás végére meg is érkezett
hatalmas puttonyával. Valamennyi apróság személyesen vehette át ajándékcsomagját, ami fejlesztő játékot és édességet rejtett.

- A tapasztalatok azt mutatják, hogy van igény egy színvonalas, színházi előadással egybekötött Mikulás-napi rendezvény megvalósítására - mondta Müller Orsolya, a JMSZK kulturális szervezője. - Mostani telt házas
programunk is ezt igazolja. Az egyes ünnepkörökhöz kapcsolódó családi és gyermekrendezvényeink alkalmával igyekszünk többórás, komplex programot kínálni
a családoknak kézműves játszóházzal és készségfejlesztő játékokkal. Idén azonban hétköznapra esett Mikulás napja, így az iskolai és az óvodai elfoglaltság következtében lerövidült időtartam miatt ezúttal csak az előadást tudtuk megtartani - fűzte hozzá Müller Orsolya. Mint mondta, nagy öröm számukra, hogy ennyien eljöttek a rendezvényre. Közel háromszáz csomag talált gazdára a Mikulás puttonyából.

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ az esélyegyenlőség növelése, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok kultúrához való hozzáférésének segítése érdekében több mint 20 ingyenes belépőt is felajánlott a hátrányos helyzetű gyermekek számára.

A városi Mikulás-napi rendezvényre a Szikra Klubból és a Barátság Klubból is érkeztek résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!