Pápa

2012.08.23. 17:28

Állami elismerések Szent István ünnepén

Pápa - Államalapító Szent István ünnepe alkalmából számos magas állami kitüntetést adtak át a fővárosban. A díjazottak között négy közismert pápai is volt.

Nagy Imre

A rangos kitüntetésekben részesülteket dr. Áldozó Tamás polgármester az augusztus 20-ai városi ünnepség keretein belül köszöntötte. Győry Endréné a néprajzi értékek megőrzése és átörökítése érdekében végzett sokéves tevékenysége elismeréseként a Magyar Ezüst Érdemkereszt (polgári tagozat) kitüntetést kapta. A közművelődésben dolgozók legrangosabb szakmai kitüntetésében, Bessenyei György-díjban részesült Veszpréminé Turtsányi Valéria, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont nyugalmazott igazgatója. Dr. Hermann Istvánt, a Jókai Mór Városi Könyvtár igazgatóját a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki munkája elismeréseként. Nyulasi József fafaragó művész értékteremtő, hagyományőrző tevékenységéért a Népművészet Mestere-díjban részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!