Pápa

2017.05.01. 12:46

Anyagi biztonság nélkül nincs szabadság

Pápa - Az előző évek hagyományait követve május elsejéhez, a munka ünnepéhez kapcsolódóan koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott a Magyar Szocialista Párt pápai szervezete a Munkásotthon előtt.

Polgár Tibor

A rendezvény szónoka Grőber Attila, az MSZP helyi elnöke volt, aki beszédében Balla Róbert egykori pápai orvost, szociáldemokrata politikust, a város munkásságának támogatóját méltatta, majd kitért a mostani összejövetel apropójára. Mint mondta, május elseje nemcsak a baloldal ünnepe, hanem olyan értékek hordozója, amik minden civilizált közösség alapját jelentik a XXI. században. Ilyen a munkájával, tehetségével, szorgalmával értéket teremtő, dolgozó ember, továbbá az együttműködés, a szolidaritás, a társadalmi igazságosság, nem utolsó sorban pedig a szabadság.

Fotó: Polgár Tibor

Grőber Attila kiemelte: anyagi biztonság nélkül nincs szabadság. – Szabad az, aki képes magának és családjának biztonságot teremteni, és nem kell attól rettegnie, hogy a saját hazájában nem talál olyan munkát, amellyel ezt a biztonságot el tudja érni. Akik akadályozzák az emberek jólétét, a szabadságot veszik el – fogalmazott a szocialisták pápai elnöke. Hozzáfűzte, a magyaroknak egy jókedvű, boldog, vidám, a fiataljait megőrző országra van szükségük.

Fotó: Polgár Tibor

A beszédet követően az MSZP és a Demokratikus Koalíció képviselői koszorút helyeztek el a Munkásotthon falán lévő emléktáblánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!