ökumenikus imahét

2018.02.22. 14:00

Átadták a perselyadományokat Sándor-Hellebrandt Hunor családjának

Az idei pápai ökumenikus imahét istentiszteletein részt vett hívek felajánlásaiból befolyt közel 237 ezer forintot a Sándor család vehette át.

Laskovics Márió

Az idei pápai ökumenikus imahét perselyadományaiból befolyt mintegy 237 ezer forintot a Sándor család otthonában nyújtották át a városban működő történelmi felekezetek képviselői

Mint arról beszámoltunk, az idei pápai ökumenikus imahéten a városban működő történelmi egyházak Sándor-Hellebrandt Hunor családjának gyűjtöttek perselyadományokat. Az istentiszteleti alkalmakon részt vett hívek által felajánlott közel 237 ezer forintnyi összeget szerdán a család otthonában nyújtotta át az édesapának, Sándor Endrének a felekezetek képviseletében Márkus Mihály és Tóth Cseperke református lelkipásztorok, Salgó Ferenc és Szijártó László katolikus plébánosok, Polgárdi Sándor evangélikus esperes, valamint Boncz Zoltán baptista lelkipásztor.

Sándor Endre az adományozó levéllel

Mint ismeretes, Hunor, az értelmi sérült, járásra képtelen, folyamatos ellátásra szoruló kisfiú ellátási, lakhatási körülményeinek javításáért tavaly ősz óta akadálymentes fürdőszoba, lépcső, valamint biztonságos fejlesztőszoba kialakítására gyűjt a család. Sándor Endre elárulta, jelenleg, a tervezési időszakban még mintegy másfél millió forint hiányzik a munkálatokhoz szükséges, végcélnak tekintett három és fél milliós összegből. Tehát továbbra is várják a műanyag kupakokat, illetve a pénzbeli hozzájárulásokat.

Az idei pápai ökumenikus imahét perselyadományaiból befolyt mintegy 237 ezer forintot a Sándor család otthonában nyújtották át a városban működő történelmi felekezetek képviselői

Márkus Mihály református lelkipásztor elmondta, a pápai felekezetek közös döntése volt, hogy ezúttal az imahét perselyadományait a Sándor család javára fordítják. Korábban a helyi gyülekezetek diakóniáját, azaz szeretetszolgálatát támogatták, azonban úgy vették észre, szétosztva kevés a perselypénz. Ezért tavaly óta, amikor is a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportját protezsálták, mindig egy jótékony célra fordítják a befolyt összeget. Végül megköszönte az adományokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!